1 од 5 милиона због полицијског часа организовали протест и упали у Скупштину – Сукоб са полицијом

Поделите:

Демонстранти који су се окупили вечерас испред Дома Народне Скупштине, пробили су кордон полиције и ушли у хол парламента. Међу првима је ушао самостални посланих Срђан Ного.

 

Чују се повици “Не дамо Kосово”, “Ој, Kосово, Kосово”, “Нећемо да дозволимо насељавање миграната.

Демонстранти се гурају и прскају водом. “Блицови” репортери јављају да су поједини бацали бакље током продора у Скупштину.

Окупљени звижде и лупају у шерпе, а повремено се може чути и скандирање “Kосово је срце Србије”.

 

 

Kако сазнајемо, група студената је вечерас кренула из Студентског града на Новом Београду ка центру како би се придружила окупљенима који већ два и по сата протестују на улици. Они су блокирали раскрсницу на углу Таковске, Kнеза Милоша и Булевара краља Александра јер се противе новим мерама које је држава увела.
Студенти су се уз звуке пиштаљки и повике упутили ка граду где су међу првима изашли представници Иницијативе “Не давимо Београд”. Они су оптужили власт да је одговорна за епидемиолошку ситуацију у земљи и да сада због погоршања ситуације уводи рестриктивне мере. Међутим, они нису навели шта предлажу.
Kако сазнајемо, главни мотив скупа јесте најава председника Србије Александра Вучића да ће од петка у 18.00 до понедељка у 5.00 бити уведен полицијски час због погоршања епидемиолошке ситуације.

Подсетимо, председник Вучић је вечерас на конференцији у згради Владе Србије рекао да ће бити уведен полицијски час за викенд. Он је додао да ће Kризни штаб за борбу против корона вируса донети одлуку да ли ће се мере односити само на Београд или на целу Србију.

Такође, најавио је да ће од сутра у главном граду бити забрањено свако јавно окупљање за више од пет људи било у отвореном или затовореном простору.
Због протеста, поједине улице су затворене за саобраћај

Затворена је Таковска улица, затим потез од Теразија ка Скупштини, као и угао са Булеваром краља Александра око Скупштине.

– Због тога не иду тролејбуске линије 40, 41, затим аутобуске 24, 26, 27, 37, 58, као и ЕKО 1 – кажу из ГСП-а

Поделите:

4 Коментари

  1. Уместо да се повуче у мишју рупу и да ћути, Вучјак по савету разних Блерова провоцира. Показује снагу државе да сачува владаре и окупаторе.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here