11. јули. – масакр Срба у Сребреници

Поделите:

У одсуству званичника међународне заједнице, дипломата, НАТО-а, представника УН, без присуства камера и глобалних медија, са тешком тугом и у тишини Срби у Сребреници обележавају 21 годину од масакра над 69 српских цивила и војника који су се десили на дан једног од највећих православних празника, Петровдан 1992. комеморација је одржана у селима на подручју Сребренице, Залажје, Сасе, као и Биљећа и Загони код Братунца. Поред 69 масакрираних, недостаје још 22 Срба. У међувремену седам  их је било заробљенои никада нису виђени.

„Њихови гробови су страшном предзнак велике историјске несреће и подсетник за наше потомке. Они су жртвовани на олтару отаџбине, вере и слободе. Њихови животи леже у темељима Републике Српске.“ Посмртни остаци жртава су касније идентификовани и сахрањени на Петровдан прошле године. Након Свете Литургије у цркви Пресвете Богородице у Сребреници, чланови породица убијених, рођаци, комшије и саборце Борачка организација, породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и српских чланова општинских власти посете местима на Голготи, положиће  цвеће на спомен плоче и упалити свеће за покој душе мученика.

На Светог Петра у 1992. снаге босанских Муслимана наставиле систематско и етничко чишћење Срба, јаке муслиманске снаге из Сребренице под командом злогласног Насера ​​Орића, 12. јула 1992. године провалили у неколико српских села у Сребреници и Братунцу где су убијали, пљачкали и спалили све и заклали 69 Срба. Као и обично када се ради о злочинима над Србима, сви одговорни су ослобођени. Укупан број српских жртава у подручју Сребренице је 3287 убијених цивила, али тај број није коначан.

Патриот

Поделите:

6 Коментари

  1. djabe se perete,medjunarodni sud u Hagu je sve utvrdio,vojska vam je napadana a to je legalan i legitiman cilj u ratnim okolnostima,vi ste genocidan narod i to ce vas proganjat dok postojite.

  2. Нема шта да се перемо. У Сребреници је 11. јула 1995. извршена егзекуција над муслиманским злочинцима. Извршена је егзекуција без права на правично суђење. Ави већ 23 године сеирите и ширите мржњу. Сетите се Ахмића, тамо је извршен геноцид над Мусслиманима.

  3. Sramotni zločini islamskih mudjahida koji su pomognuti zapadnim agentima dovedeni u Bih te vršili naj strašnije zloćine nad Srbima, nikada neče odgovarat za ove užase jer su oni danas nagradženi državljanstvom kao uzorni gradžani. Takva je danas federacija u Bih. Mjesto gdje islamski fundamentalizam živi komotno!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here