1500 људи променило пол у Србији

Поделите:

У Србији је урађено укупно девет операција људима који су најпре променили пол а затим се покајали и тражили да се врате у првобитни пол

До сада се укупно 1. 500 људи из целог свера, од чега 400 из бивше СФРЈ подвргло операцији промене пола у нашој престоници, која ужива велики углед када је у питању ова врста хирурјије. Најчешће се оперишу особе између 20. и 30. године, док је најстарији пацијент имео 68 година.

„За само четирили иле пет сати мушкарац може да постане жена. Тај процес подразумева одстрањивање делова мушких полних органа и конструисање вагине“; објашњава за Новости професор др Мирослав Ђорђевић, светски признати хирург у области трансродне медицине.

„Заробљеника у у туђем телу“ има све више у Србији, али и целом свету, каже он за овај лист.

У Србији је урађено укупно девет операција људима који су најпре променили пол а затим се покајали и тражили да се врате у првобитни пол. Према речима хирурга Мирослава Ђорђевића, свих девет особа затражли су повратак у мушки пол и нико од њих није био држављанин Србије, што доказује добру психијатријку процену наших лекара.

Процедура промене пола започиње разговором са специјализованим психијатром, који се може обавити у Kлиничком центру Србије „KБЦ Драгиша Мишовић“ или две приватне београдске ординације.

 

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here