30 Рома претукло чачанског поштара

Поделите:

Марко Милосављевић (25) брутално претучен у ромском насељу у Чачку, недалеко од сточне пијаце. Замерали му што породици, наводно, није стигло писмо бесплатне помоћи. Најагресивнији су били жене и деца, тврде очевици

ПОШТАР у трећем чачанском рејону – Марко Милосављевић (25) брутално је претучен у понедељак по подне, у ромском насељу у Љубићу, недалеко од сточне пијаце. Њега је палицама, металним шипкама, па чак и дизалицама од аутомобила тукло тридесетак људи, међу којима су најагресивнији, како сазнајемо, били жене и деца!

О овом случају одмах је обавештена полиција, која испитује актере туче, а Милосављевић је са тешким повредама главе пребачен у чачанску болницу, где је задржан на одељењу хирургије.

Пацијент има повреде и посекотине у пределу главе, али је доброг општег стања – рекла нам је др Биљана Кочовић, портпарол болнице у Чачку.

Према нашим сазнањима, Марку су недељама уназад претили станари из овог насеља, а све због, наводно, писма које није стигло на адресу једне породице.

– Замерали су Марку што им није донео решење о подели бесплатне помоћи од 13.000 динара за куповину огрева. Жалили су се и директору, као и управнику поште, након чега је утврђено да је спорно писмо уручено још почетком августа, а Милосављевић је као поштар почео да ради почетком октобра – испричао нам је један од Маркових познаника. – Претње, међутим, ни тада нису престале, а све је кулминирало у понедељак, када је отишао да уручи пошту у овом насељу.

Управник поште у Љубићу потврдио је да се напад на поштара догодио у ромском насељу Сајмиште.

Позвали су ме из полицијске управе да преузмем торбу и бицикл, али када сам стигао у насеље био сам шокиран сценом. Видео сам троја полицијских кола и ознаке са бројевима по земљи. Било је и крви – казао је управник поште Владан Вукосављевић.

Очевици причају да је туча била језива. Тридесетак људи насрнуло је на поштара, сви су га тукли чиме су год стигли. Највише удараца задобио је по глави док није пао на земљу, па су и тада наставили да га бесомучно ударају. Сазнајемо да је Милосављевић на глави имао чак 15 копчи, многобројне модрице и посекотине по телу.

Nedeljnik

Поделите:

1 коментар

  1. To je realna slika Srbije koju se vec decenijama unazad planski izgradjuje gde svaka skupina ljudskih prilika organizovana pod imenom neke nacije ili “nacije”poput crnogorci ,makedonci,muslimani odskora bosnjaci,ova ili ona vladino-nevladina organizacija ima pravo pa cak i obavezu da ostri b…nu na narodu Srpskom ,sto ne potpada ni pod kakvo krivicno delo.Tako i sada cigani gurajuci u prve borbene redove decu i zene procice nekaznjeno .Mogu oni i ostali da pretuku svakoga Srbina od prosijaka do generala njih prvo stiti vlast nesrpska zemlje Srbije pa onda svi ostali preko Strazbura sve do Ujedinjenih nacija.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here