6 УЧЕНИКА ЛЕТИ ИЗ ШКОЛЕ ЗБОГ СРПСКОГ КОЛА У БЕЧУ

Поделите:

Случај насиља у ХТЛ школи је ескалирао почетком маја, када су се у јавности појавили видео снимци на којим се види како ученици играју коло на часу, наводно мотају џоинт или цигарету пред читавим разредом, гурају наставника

Шест ученика биће избачено због недоличног понашања према наставнику бечке Више техничке школе у округу Отакринг, одлучила је интерна Дисциплинска комисија.

Аустријски министар образовања Хајнц Фасман сматра да је таква одлука донета прекасно.

Како преносе локални медији, министар је објавио резултате комисије унутар школе, која је донела одлуку да избаци шесторицу ученика. Поред тога, троје њих је још угрожено, док су два ђака добила упозорење пред искључење.

Случај насиља у ХТЛ школи је ескалирао почетком маја, када су се у јавности појавили видео снимци на којим се види како ученици играју коло на часу, наводно мотају џоинт или цигарету пред читавим разредом, гурају наставника и слично. Међутим, бура се подигла када је наставник пљунуо ученика, после чега је и суспендован.

Омбудсман Петер Фихтенбауер је покренуо поступак „због сумње у грубо кршење дужности надзора“, а аустријско друштво почело је да дебатује на тему употребе мобилних телефона у школама.

Министар образовања сматра да се на овај драматичан случај могло реаговати раније, на јесен, од када када датира прва пријава против наставника јер наводно није био педагошки погодан.

Према Фасману, бржа искљученост из школе могла је имати превентивни ефекат и могла је зауставити „процес ескалације“.

Аустријски министар образовања Хајнц Фасман сматра да је таква одлука донета прекасно.

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Једно је ако из школе лете само зато што су играли српско коло, а сасвим је ншто друго ако су на часу “пушили”. За пушење на часу, свакако треба ђаци ада лете из школе.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here