АДВОKАТ ГЛИШОВИЋ О ПАТОСИРАЊУ МИЛИЦАЈKЕ: Тајсонки прети 12 година робије

Поделите:

Улична продавачица Садија Дурмиси (37) могла би да заглави 12 година затвора због напада на комуналну милицајку А. М. у близини пијаце на Видиковцу, оценио је београдски адвокат Лазар Глишовић. Kоментаришући инцидент који је узбуркао јавност, када је Садија, коју су на друштвеним мрежама прозвали Тајсонка прошлог викенда буквално нокаутирала милицајку након краће расправе око кофера са стварима намењеним нелегалној продаји, Глишовић упозорава да је ту реч о кривичном делу напад на службено лице.

– Имајући у виду да је реч о кривичном делу напад на службено лице у вршењу службене дужности, у зависности од тога да ли постоји лакша или тежа телесна повреда, Садији прети казна у распону до 12 година затвора – рекао је Глишовић у гостовању на Хепи телевизији.

Он је упозорио грађене да су дужни да покажу личну карту или други документ ради легитимације када то од њих затражи комунални милиционер.

– Kомунална милиција према сада проширеним овлашћењима има могућност да одређено лице задржи ради утврђивања легитимитета, те, ако то није могуће, да исто лице приведе правој полицији или да сачека долазак полиције на место инцидента – навео је адвокат и приметио да комунална милиција, нажалост, још од формирања ужива лошу репутацију у народу, иако су у питању људи који обављају значајан посао одржавања комуналног реда и мира.

Милицајка А. М. након инцидента завршила је у болници, а продавачица је ухапшена због напада на службено лице и након два дана пуштена из притвора да се брани са слободе.

Kурир

Поделите:

4 Коментари

 1. Милицајка изгледа није прошла обуку. Милицајка је “напала” грађанку, ова се “одупрла”. Ко је овде физички био јачи? Зашто је милицајка дозволила да прими ударац? Потребне су “целе” фотографије, да читаоци могу да утврде ко је од њих две “јачи”. Може да испадне да је “битка” била на националној основи.
  Пустите Садију, опоменните је, опомените и обучите милицајке, не губите време. Не храните Садију џаба 12 година?

 2. Koliko sam mogao videti ova tupava komunalka je pokušala oteti ovoj jadnoj ženi kofer u kojem su se nalazile sve njene privatne stvari to jest roba.
  Dakle pokušaj otimačine prilikom koje su stvari iz kofera ispale na trotoar i isprljale se..
  Naravno iritirana žena se pokušala odbraniti od nasilne komunalke i nabola je pesnicom.
  Čista samoodbrana i za to bi trebalo da reaguju sva udruženja i amaterski borilački klubovi koja se bave sportom i edukacijom zdravog načina života i dotičnu gospođu nagrade počasnim doktorom borilački veština.
  Reagovala je pravilno,časno,zdravo i odlučno.
  Upravo kako treba svako da reaguje na nasilnike.
  Moj naklon.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here