Адвокат зове Пенса да захтева од Вучића да реши случај “Битићи”

Поделите:

Адвокат браће Бтићи позвао је другог човека САД Мајка Пенса да од Александра Вучића захтева дистанцирање од ратних криминалаца и реши случај њиховог убиства.

“Вучић је обећао да ће решити случај Битићија, а уместо тога игра игре. Позивамо потпредседника Пенса да осигура да Америка опет буде поштована захтевајући од Вучића да прекине везе с ратним криминалцима и реши убиства браће Битићи”, саопштио је саветник породице Битићи Правин Мадхираџу.

Уз навођење да је Вучић “дао неколико обећања” америчким званичницима да ће наћи одговорне за убиство албанских држављана, у саопштењу се каже да премијер Србије уместо тога наставља да штити главног осумњиченог у том случају Горана Радосављевића Гурија, високог званичника његове Српске напредне странке.

Брат тројице убијених Битићија, Фатос Битићи рекао да очекује да Вучић испуни обећање које му је дао.

“Браво Александре Вучићу. Помажеш ратним криминалцима и они помажу теби да постанеш председник. Обећао си мени и мојој породици да ћеш стварно нешто предузети. Држаћемо те за реч”, рекао је Битићи.

Тројица браћа Битићи, који су се борили против српских власти на Косову 1999. године, осуђени су за нелегални улазак на територију тадашње Југославије. Убијени су неколико дана пре истека казне и сахрањени у масовној гробници на истоку Србије.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here