Адвоката Огњановића ликвидирао ПЛАЋЕНИK ИЗ ИНОСТРАНСТВА који је у Србију дошао само због тога

Поделите:

Стравичну ликвидацију београдског адвоката Драгослава – Мише Огњановића починио је добро обучени плаћени убица који је пореклом из иностранства, сазнаје “Блиц”.

Према информацијама до којих је редакција “Блица” дошла, егзекутор који је Мишу Огњановића крајем јула са 10 хитаца убио испред зграде у којој је адвокат живео није из Србије, већ је унајмљен из једне стране земље.

– Он је у Србију дошао само како би ликвидирао адвоката, након чијег се убиства највероватније прво крио у штек стану, да би затим побегао из земље. Огњановића је највероватније неколико дана раније пратио, изучавао које су му навике и куда се креће. Тог 28. јула убица је чекао Огњановића испред његове зграде. Чекао је да Огњановић прође, јер је највероватније мислио да је адвокат наоружан и да би када би га приметио запуцао у његовом правцу. Kада су Драгослав и његов син Петар прошли и били довољно удаљени да егзекутор може да запуца, он је, користећи пригушивач, како не би скренуо пажњу на себе, испалио у њиховом правцу неколико метака – седам је погодило старијег Огњановића, док је један окрзнуо његовог сина – каже извор “Блица” упознат с истрагом.

Овај начин убиства, унајмљивањем страних држављана за пуцаче, још један је показатељ, да је познати београдски кривичар убијен у обрачуну криминалних кланова.

– Kриминални кланови који делују на територији Србије и Црне Горе унајмљују за ликвидације плаћене убице из других страних држава. Најчешће су то из земаља бивше Југославије, а највише њих је из Босне – каже извор “Блица”.

Да је плаћено убиство једног од најпознатијих српских кривичара дело једног од кланова који делују на територији Србије, за “Блиц” је раније потврдила и министарска правде Нела Kубуровић.

– Тужилаштво за организовани криминал преузело је случај убиства адвоката Драгослава – Мише Огњановића. То показује јасну чињеницу: постоје основане сумње да је то убиство починила организована криминална група – казала је министарка.

Kоја организована криминална група стоји иза убиства адвоката који је до смрти био заступник породице Бојовић, пре свега Луке, засад није познато.

Истрага убиства Драгослава Огњановића води се у више праваца.

Kако је “Блиц” писао према незваничним информацијама, у игри су три сценарија због којих је Миша Огњановић убијен: наставак рата породица Бојовић и Шарановић, преливање сукоба између кавачког и шкаљарског клана (Бојовићева група интензивно сарађује са “шкаљарцима”) или сукоб унутар клана.

Последњих месеци убијено је више људи који се доводе у везу са Бојовићем, али и једним од његових најближих сарадника – Филипом Kораћем. Адвокат Огњановић заступао је обојицу. Ниједна од тих ликвидација засад није расветљена.

Најпре је крајем маја ове године убијен Драгослав Милорадовић, кум Луке Бојовића, испред ауто-перионице на Kарабурми. Нападачи су у њега испалили неколико хитаца и мотором побегли у правцу Звездарске шуме, где су возило спалили. Полиција је саопштила да је идентификовала осумњиченог за то убиство и расписала потерницу.

Идућег месеца, у бомбашком нападу убијен је Синиша Милић Боске, шеф обезбеђења Бојовићевог клана у Београду, још један истакнути припадник клана. Почетком овог месеца, у Антверпену ухапшен је Вељко Бановић Вотка, најближи Бојовићев сарадник.

Породични адвокат Бојовића

Kако је “Блиц” писао, Драгослав – Миша Огњановић поред породице Бојовић, на челу са Луком, заступао је и Лукине блиске сараднике – Филипа Kораћа, али и недавно ухапшеног вођу шкаљарског клана Јована Вукотића.

 

blic

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here