Адвокати и син генерала оптужују Трибунал: Ратку Младићу желе смрт

Поделите:

Сада не дозвољавају његово лечење да би спречили несметано одвијање жалбеног поступка, наставак процеса и обарање скандалозне пресуде“. Циљ је да не буде ревизије пресуде

Ратко Младић AP Photo
Ратко Младић AP Photo

Наше досадашње испитивање пресуде генералу Ратку Младићу показују да је то био најпристраснији и најнеправичнији исход поступка који сам видео за 19 година мог рада пред трибуналом. Сигурни смо да ћемо је у жалбеном поступку оборити! Чак је на стручном предавању, и Јонас Нилсон, виши помоћник судије Алфонса Орија, признао да Судско веће није имало ниједан доказ за састанак у Сребреници на ком је, наводно, постигнут план да се у том граду изврши геноцид. Уместо доказа прибегло се закључивању на основу претпоставки.

Ово је у четвртак рекао Драган Иветић, адвокат генерала Младића на Конференцији „Наставак борбе за спасавање живота генерала Ратка Младића, насупрот радњама медицинске службе и особља притворске јединице“, којој су присуствовали и главни бранилац Бранко Лукић, правни саветник Борис Зорко и генералов син Дарко Младић.

Говорећи о огромним пропустима и грешкама лекара у лечењу Ратка Младића, о којима су „Новости“ ексклузивно писале, генералови браниоци и син оценили су да понашање доктора у притворској јединици заправо „јасно говори да су пре и током суђења прикривали његово стање да би га што пре осудили, а да сада не дозвољавају његово лечење да би, погоршавањем Младићевог здравља, спречили несметано одвијање жалбеног поступка, наставак процеса и обарање скандалозне пресуде“.

– Некоме је интерес да мој отац тамо умре да не би било ревизије и обарања овако скандалозне, погрешне пресуде – рекао је Дарко Младић.

ЗАХВАЛНОСТ

Захваљујемо се Србији и Русији које су дале гаранције за лечење мог оца у Србији – рекао је Дарко Младић. – Желим да апелујем на председнике и Владе Србије и Републике Српске да уложе све дипломатске напоре како би доносиоци одлуке о пребацивању мог оца на лечење у Србију, уважили чињенице. Само тако може да му се спасе живот.

Аутор: Ј. Матијевић

Извор: НОВОСТИ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here