Адвокати тврде: Нисмо провалили у београдску Комору

Поделите:

Реакција групе адвоката која подржава новоизабрано руководство АКБ, поводом последњих иницидената. Тврде да су браву на вратима откључали радници приватног обезбеђења на захтев полиције
НЕИСТИНА је да су адвокати насилно провалили у просторије Адвокатске коморе Београда. Браву на вратима откључали су радници приватног обезбеђења на захтев полиције, што потврђује и чињеница да брава није оштећена.

Ово је , поводом опсаде канцеларија и инцидената у Адвокатској комори Београда, саопштио њен новоизабрани председник Југослав Тинтор. Он је на челу групе адвоката која, са старим коморским руководством које предводи Слободан Шошкић, већ данима води тихи рат око управе над седиштем.

– Случај наводно повређене колегинице покушај је дискредитације адвоката који су изабрани да предводе адвокатуру у наредном периоду – наводи Тинтор. – Једино насиље у Комори огледа се у томе што приватно обезбеђење и даље физички онемогућава адвокате да приступе просторијама у којима се налази документација, као и финансијској служби и дисциплинским списима.

Адвокати који се сматрају новим руководством истичу да бивша управа нема више ни легалитет ни легитимитет. Једино решење они виде у примопредаји дужности, што је предуслов за нормализацију стања и почетак решавања нагомиланих проблема адвокатуре. Они сматрају скандалозним поступак бивших чланова управног одбора који су “позивали клијенте из кривичних предмета да се у просторијама Коморе физички обрачунају са колегама”, што је осујећено реакцијом полиције.

– То није никаква управа, већ група узурпатора која жели да насиљем заузме просторије Коморе. Примопредаја ће бити могућа тек после 10. јуна, за када је заказана Изборна скупштина – каже Слободан Шошкић.

ТИНТОР: КРИМИНАЛЦИ У ЗГРАДИ

У ЗГРАДИ Адвокатске коморе Београда налазе се непозната лица криминалног профила која и даље онемогућавају адвокате да уђу у своје просторије – наведено је у саопштењу које је потписао Југослав Тинтор. Приватно обезбеђење ангажовало је старо руководство, како објашњавају, да би спречило узурпацију и самовољу нелегално изабраних адвоката које предводи Југослав Тинтор.

Вечерње Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here