АЏИЋ: УРА неће гласати за повлачење Закона о слободи вероисповести – могућа само измена чланова (ВИДЕО)

Поделите:
ПОТПРЕДСЕДНИК Грађанског покрета УРА Филип Аџић саопштио је да партија коју представља неће гласати за повлачење Закона о слободи вероисповести, што тражи Демократски фронт као предуслов за формирање нове владе.

– Ми нећемо гласати за повлачење Закона о слободи вероисповести. Ми смо рекли да Црној Гори Закон о слободи вероисповести треба, али треба модеран закон и закон који није дискриминаторски – рекао је Аџић синоћ у емисији Клуб А на ТВ А1.

Према његовим речима што се грађанског покрета УРА тиче могу бити склоњени или ревидирани спорни чланови.

– Али закон је потребан и ниједна верска организација, нити појединац, физичко или правно лице не може бити изнад или изван закона или Устава, па ни СПЦ или Митрополија црногорско приморска. Апсолутно смо против дискриминације било које верске заједнице – рекао је Аџић.

Изјава Аџића је потврдила да је потписивање другог споразума три коалиције За будућност Црне Горе, Мир је наша нација и Црно на бијело у оквиру којег би требало да се нађе и укидање Закона о слободи вероисповести за сада неизвесно, јер ДФ инсистира на укидању за њих спорног закона.

Укидање Закона о слободи вероисповести у другом споразуму најавио је више пута носилац листе За будућност Црне Горе и кандидат за мандатара Здравко Кривокапић.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here