Албанаци су на све спремни да би остварили своје планове, да ли ће им овај Србин помоћи у томе?

Поделите:

Албанци су на све спремни, само да остваре свој план и уз помоћ Срба формирају војску Косова.
Тако ће Харадинај, Тачи и Весељи, како сазнаје „Ало!”, након избора, који ће се одржати данас на Косову и Метохији, ангажовати, веровали или не, Милорада Пуповца, незваничног лидера Срба у Хрватској, да их посаветује како „купити” српско становништво и учинити га послушним.

Како сазнајемо, људи из странке Хашима Тачија послали су недавно понуду Милораду Пуповцу, лидеру Срба у Хрватској, да после избора на Косову дође на функцију „специјалног саветника”! Његов посао би био да направи „послушне Србе”, као што је то урадио у Хрватској, који би пристали на све што Албанци затраже, па и на формирање војске Косова.

– Одлично је познато да је Пуповац већ био саветник шиптарског крвника Агима Чекуа, који је сада веома близак са Хашимом Тачијем. То је било 2006. и тада је долазио на Косово да „мири“ Србе, да их наводно уједињује, а заправо да манипулише њима и окрене их на супротну страну. Пуповац на Косову нема скоро никакав утицај међу Србима, па је Албанцима битно да им он „прода” матрицу која објашњава како „васпитати” Србе – каже наш поуздани извор.
Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, за „Ало!“ коментарише да би било скандалозно уколико би Пуповац прихватио такву понуду.

– Пуповац ни 2006. није смео да прихвати понуду Албанаца да буде њихов саветник. Веома је лоше бити саветник албанских сепаратиста који су протерали Србе са Косова, који су формирали лажну државу и који све чине да наместе етничка чишњења Срба и отму Косово од Србије. Мислим да сваки Србин, а самим тим и Пуповац, мора имати те чињенице у виду и то је црвена линија испод које ниједан српски политичар не би смео да иде. Никаква сарадња са представницима лажне државе Косово у вези са убеђивањем Срба да прихвате све оно што је у албанском националном интересу није прихватљива. Поготово што једна од ствари коју они желе после ових избора јесте да имају Србе у парламенту који ће гласати за формирање војске лажне државе Косово – каже Линта.Владимир Ђукановић, посланик СНС-а у Скупштини Србије, сличног је мишљења.

– Било који часни Србин који држи до своје земље и свог народа никада не би пристао да буде саветник таквим људима. Да ли је он добио понуду и да ли ће отићи, ја то не знам, али уколико би то урадио, заиста би разочарао све Србе у Крајини који су гласали за њега – каже Ђукановић.

Иначе, Бранимир Стојановић, досадашњи заменик косовског премијера и посланички кандидат Српске листе, истакао је да смо у прошлости видели да су поједини Срби били спремни да подрже све и свашта што је долазило на дневни ред, а што су предлагали Албанци, а да су на то спремни и сада.

– Вероватно не би требало поставити питање шта Срби могу да изгубе уколико немају праве представнике, него шта ће добити на предстојећим изборима – рекао је Стојановић.

Дрецун: Албанцима довољна четири српска гласа

Милован Дрецун, председник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије, истакао је да су све чешће претеће поруке које стижу од бивших вођа терористичке организације ОВК из Приштине, те да је због тога јединство Срба на Косову и Метохији битније него икада раније.

Оно што можда највише забрињава јесу поделе међу Србима. За изборе се пријавило шест листа, а имали смо и случај са Јаблановићем, који је потегао пиштољ на представнике Српске листе – рекао је Дрецун и додао да су Албанцима потребна четири сигурна српска гласа за изгласавање закона.Пуповац: Нисам добио понуду

Милорад Пуповац пак тврди да није добио никаву понуду од Албанаца.

„Нити сам добио понуду, нити бих је прихватио”, рекао је Пуповац за „Ало!“.

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here