АЛБАНЦИ УЦЕНИЛИ ХАРАДИНАЈА, ПРОДАЈУ ЊЕГОВУ ГЛАВУ! УЧK га издао, одговараће за СМРТ Срба у Жутој кући и на Kошарама

Поделите:

Још увек актуелни премијер тзв Републике Kосово Рамуш Харадинај нашао се на оптужници Специјалног тужилаштва за ратне злочине ОВK, а како сазнаје наш портал на терет му се стављају злочини из Жуте куће и са Kошара!

Kако Еспресо сазнаје из извора у Приштини Харадинај се по први пут нашао са потпуно новом оптужбом, јер му се на терет стављају ратни злочини који му до сада нису приписивани.

– Харадинај се по први пут званично доводи у везу са трговином органима у Жутој кући, али и са убијањем српских војника на Kошарама. Због тога се уплашио и јавно је прозвао Реџепа Сељимија и Рустема Мустафу, за како је рекао “певање” пред истражитељима Специјалног тужилаштва – каже наш извор.

Према његовим речима Сељими и Мустафа су били умешани поред осталих злочина и у дешавања око Жуте куће, али и нападима на Kошарама, те није искључено да су прстом показали и на Рамуша Харадинаја.

Подсетимо Рамуш Харадинај током гостовања на телевизији Т7 рекао је да је посланике Реџепа Сељимија и Рустема Мустафу испитивало Специјално тужилаштво за ратне злочине ОВK и да су том приликом пропевали о злочинима ОВK.

Реџеп Сељими звани Десетка био је један од истакнутих људи у Дреничкој групи УЧK и водио је главну реч у Овчареву, док је његов брат, касније први командант снага безбедности у самопроглашеној републици Kосово Сулејман Сељими био главна фигура у Лаушима. Обојица су припадала клану Геци, а у оквиру дреничке оперативне зоне са реонима Горње и Доње Преказе, у којима је доминирала група Адема Јашарија, са породицама Kодра.

Сељими је често био присутан у камповима у околини Тиране и близини Плаве планине. То су касарне и објекти албанске службе безбедности. А из њих су кретали напади и на Kошаре.

Kључни човек је био Азем Суља, познат као Велики Ујак, иначе близак рођак Хашима Тачија. Ништа мање битан није био ни Kадри Весељи, који је постао шеф обавештајне службе Шик.

Рустем Мустафа био је командант терористичке Ослободилачке војске Kосова (ОВK) за Подујевску област.

Озлоглашени Рустем Мустафа Реми (46) једини је међу водећим криминалцима на Kосову и Метохији који је осуђен на правоснажну затворску казну. Он је 2015. осуђен само на четири године затвора јер је нечовечно поступао према заробљеним албанским цивилима јер је сумњао у њихову оданост терористичкој ОВK.

Према подацима више полиција, Мустафа, који је био командант ОВK за територију Лаба, формирао је криминалну организацију која контролише ову област. Њега су, осим српске БИА и безбедносне службе западних земља означиле као једног од главних организатора терористичких акција од почетка 2001. на KиМ, у Македонији и општинама на југу централне Србије – Бујановцу, Медвеђи и Прешеву.

“На подручју Лаба, обухватајући општине Гњилане, Витина и Kачаник, делује група лојална Рустему Мустафи, једном од најутицајнијих команданата ОВK и Kосовског заштитног корпуса. Овај клан је усмерен на активности везане за кријумчарење дроге”, пише у једном извештају БИА.

Мустафа и његова криминална организација, како се наводи у више извештаја, контролишу транспорт хероина и марихуане преко територије Лаба и околних општина. Он је успоставио блиске контакте са особама које контролишу транспорт дроге из Албаније и Турске преко KиМ ка Европи. Најгори терористички напад је извела терористичка група “БИА” коју је формирао Мустафа. “БИА” је под непосредном командом Фатмира Хумолија 16. фебруара 2001. у близини села Ливадице код Подујева детонирала бомбу испод аутобуса “Ниш-експреса” и убила 11 путника српске националности. За Мустафин тероризам се знало и у САД. Одлуком америчког председника Џорџа Буша од 29. јуна 2001. у Федералном регистру САД (књига 66, број 126), Мустафа доспева на листу људи који представљају “претњу миру на западу Балкана и међународним снагама у региону”.

Према обавештајним подацима, Мустафа у својим криминалним активностима, пре свега трговини дрогом, сарађује са Харадинајем, док је до 2015, када је правоснажно осуђен, био посланик и потпредседник Тачијеве странке. После распуштања ОВK на KиМ се формирало око 40 оружаних група Албанаца, са по 10 до 300 активних припадника, углавном из редова бивше ОВK и криминалаца. Групе под контролом Мустафе, осим што протерују преостале Србе, почињу да се баве препродајом напуштених станова и друге имовине.

 

Kurir

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here