Александар Ђокић: Због Косова Вучић под притиском Трампове администрације избацио опозицију из парламента!

Поделите:

Империја узвраћа ударац

Незадовољни преговорима које Трампова администрација води иза леђа Европске уније, западни глобалисти су наложили Специјализованом тужилаштву у Хагу да поднесе предлог оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија за ратне злочине.

Ово је први одлучан ударац Трамповој политици брзих преговора на Балкану. Тачи је већ отказао пут у Вашингтон где је требало да потпише споразум са Вучићем, највероватније не коначни, али са јасним намерама да коначни споразум, који би садржао прећутно признање Косова и неки облик “корекције границе”, буде закључен на јесен.

Ово су за српске националне интересе одличне вести. Остаје да се види чији ће утицај у Хагу бити јачи, глобалиста или Трампа, који је претио да ће увести санкције против појединаца у Хашком трибуналу, јер су се спремале оптужнице за америчке ратне злочине у Авганистану.

Преговори у Вашингтону ће се ипак одржати са Хотијем са косовске стране, али питање је да ли ће Трампова администрација схватити поруку глобалиста и прикочити, или ће наставити пуном брзином да граби ка коначном решењу. Догађаји се убрзавају и атмосфера постаје врло напета.

За српске националне интересе ово је најбољи могући развој догађаја – Трамп и глобалисти се боре за превласт на Балкану, а ми не смемо да се приволимо ниједном царству, купујемо време, чекамо.

Забрињава празан парламент, јер је по свој прилици Вучић, под притиском Трампове администрације, дозволио свим странкама које је финансирао дуже време и спремао их да глуме опозицију да падну испод цензуса. Који је смисао финансирати СРС, УДС, сакупљати потписе за ПСГ, успут спуштати цензус на 3%, ако нико од њих не прође у парламент?

Зашто би Вучић хтео да му парламент изгледа као парламент Југославије 1948. године после растеривања Народног фронта? Празан парламент сигурно није био његова идеја, а чија би могла да буде осим Трампове администрације која спрема споразум за коначно решење Косова, а двотрећинска већина у парламенту, коју сада поседује СНС, чини ратификацију таквог споразума могућом.

Квалификована двотрећинска већина је такође неопходна за уставне промене које би из тог споразума произашле. У случају да су мале странке пуштене да уђу у парламент, чак и оне које је спонзорисао СНС, ситуацију би било знатно теже контролисати. Никада се не зна како ће ко гласати кад је Косово у питању, док је овако сва одговорност на Вучићу.

Међутим, овај потез глобалиста заиста охрабрује, јер иако Трамп спрема све услове за потписивање споразума о подели и признању Косова на јесен, укључујући и празну Скупштину, постаје јасно да мејнстрим политичари из Европе то неће дозволити. Након овог притиска на Тачија, треба очекивати и притисак на Вучића, а можда чак и делегитимизацију ових срамних избора.

После овог потеза са Тачијем, отварају се разне могућности, али једно је сигурно – глобалисти неће седети скрштених руку и чекати да их Трамп превесла на Балкану. Руку на срце, већ су се прилично начекали и то у толикој мери, да су већ изгледали отписано. Сва је прилика да се отписани враћају у игру.

На Вучића ће вероватно утицати и снажнија позиција Русије по питању Трампових преговора, коју је изнео Сергеј Лавров при посети Београду 18. јуна. Министар спољних послова Русије је јасно ставио до знања председнику Србије да ће Русија прихватити само оно решење које је у складу са Резолуцијом 1244, а она не подразумева никакву погодбу са “корекцијом граница”.

На крају крајева, треба имати на уму да је Немачка та која држи све карте када је економија Србије у питању, и њен утицај би тешко могли да замене и Трампове Сједињене Државе и Кина заједно. А ако су глобалисти спремни да прете Тачију процесом за ратне злочине у Хагу, чиме ће онда уцењивати Србију у случају да заиста крене путем који трасира Трамп, а који за нас значи одрицање од наше духовне колевке?

Боље вечити преговори у Бриселу, и самим тим замрзнути конфликт (што одговара и Русији и Србији), него наседање на Трампову нагодбу у замену за територијалне уступке.

Александар Ђокић

Империја узвраћа ударацНезадовољни преговорима које Трампова администрација води иза леђа Европске уније, западни…

Gepostet von Александар Ђокић am Mittwoch, 24. Juni 2020

Поделите:

3 Коментари

 1. “дозволио свим странкама које је финансирао дуже време и спремао их да глуме опозицију да падну испод цензуса” – УХ, ако је и од аналитичара, мЛого је.

 2. ПОПУЛАРНОСТ РЕУМЕ И КОРОНА ВИРУСА НЕ РАСТЕ

  Реума је болна појава код живих бића. Од ње се не умире, умире се с њом. Осим реуматичних болова и неповољан стајлинг, друге последице нема реуматична особа. Друга повољна страна је што напада одраслих са више деценија старости. Добро је што та иста реума не напада мозак, у супротно надрљали би поготову политичари. Заборавили би да износе само добре ствари, које жели туђе уво да чује.

  ♣ Политичари свом народу једно говоре, а друго причају.
  ♣ Пацови све више личе на политичаре, а политичари на пацове.
  ♣ Сви захтевају дезинфекцију простору, а заборављајуда изврше дератизацију.
  ♣ Омиљени новинар председника популарно га зову улизац.
  ♣ Куда плови овај брод? То не знају ни они који га воде.
  ♣ Супермаркети рекламирајупуне продавнице робом. Политичари рекламирају лажи и глупости.
  ♣ Мој друг стално је лукави. Увек преједе бели лук.
  ♣ Све смо до сада победили, остаје самокорона вирус.Само што нисмо?
  ♣ Орлови лете високо, а ми падамо све ниже.
  ♣ Владајућа елита се жртвује за свој народ. На крају, народ постаде највећа жртва.
  ♣ Реуму лечи сунце и бање, а корона вирус изгледа не лечи ништа?
  ♣ Од корона вируса се плаши цео свет, а од реуме само реуматичне особе.
  ♣ Од реуме ретко ко заврши, од короне мали број преброди последице.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here