Александар Ђурђев: Спречити продају војвођанске земље!

Поделите:

Српска лига упозорава да ће наше пољопривредно земљиште у Војводини покуповати Мађари уколико Влада Србије што пре не измени одредбу Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) са ЕУ коју је потписала Тадићева влада 2008. године

– Том одредбом, којом је предвиђено да од 1. септембра 2017. странци могу да без ограничења купују наш највећи стратешки ресурс, што би, на неки начин, значило и губитак суверенитета наше државе – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге, поводом најаве мађарског премијера Виктора Орбана да ће мађарска ОТП банка купити Војвођанску банку, преко које би директно Мађарска држава учествовала у финансирању откупа српске земље у Војводини.
Ђурђев истиче да једино наша Влада може спречити овакав сценарио с обзиром на то да је Мађарска спремна да издвоји огромна средства да дође прво у посед банке која је грчко власништво, а потом до посебних услова за кредитирање мађарских привредника, чији је циљ да присвоје земљу у Војводини.
– Финансирањем куповине српске имовине и најплоднијег земљишта, Мађарска жели да оствари територијалне претензије и утицај у Војводини о чему сведочи и планови мађарског премијера да се од Грка купи банка по цени која износи 100 годишњих профита Војвођанске банке – закључио је Ђурђев.

Информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here