Aleksandar Lambros: Ana Brnabić je bila galantna, nisu oni šumski nego pećinski ljudi!

Podelite:

Znači tri decenije srpska „elita“ zapadnu Srbiju, izvojevanu, bez preterivanja, u ratu protiv praktično celog sveta, naziva Republikom Šumskom, užasnuta odbijanjem Srba da po treći put u jednom veku krene mirno i bez otpora na klanje i bacanje u jame.

Zovu Zapadnu Srbiju Šumskom, sve srčući kahvu u etnički čistoj mahali s čijih zidova ih gledaju predizborni plakati žena s džakovima na glavama. Pri tom nas primoravaju da se pravimo ne samo da između nas i njih ne postoje civilizacijske razlike već i da smo mi ispod njih – kao da je ideja multikulture, multietničnosti i multikonfesionalnosti u BiH potekla od islama a ne od Srba.

Austrijanci jesu gradili puteve i železnice, ali da bi brže transportovali rude i drvnu građu za Beč. Karađorđevići su opismenili muslimansku raju i cimnuli je iz Otomanije u Evropu. Ali mi smo Šumska a oni su civilizacija iako im federacija premrežena vehabijskim enklavama u koje ne zalazi ni policija.

A onda premijerka primeni istu tu drugosrbijansku metaforu na Šiptare i svi se dignu na uzbunu da je fašista. Lično mislim da je smeštajući ih u šumu Brnabić bila galantna …. za mene su oni pećina, dakle kulturološki kremanjonci. Ne verujem u kultur relativizam (sve su kulture jednake itd) jer mislim da on vodi u moralni relativizam koji mi je apsolutno nedopustiv (npr odstranjeni klitoris i prisilni brak s matorim pedofilom za moju ćerku nije ok ali ze neku mladu Avganistanku je kultura).

Takođe, kultur relativizam prikriva i duboki progresiv levi (mahom belački) rasizam i fašizam (vic je da se smatraju antifašistima). Evo u čemu … tetošući divljake i njihove divljačke prakse (muslimanske recimo) a primoravajući nas da to prihvatamo pod firmom multikulture i kultur relativizma, oni ispoljavaju duboko uverenje da ti ljudi nisu u stanju da dobace do elementarnih civilizacijskih normi, dakle da su inferiorni po svojoj suštini.
Ova nesrećnica iz Fonda za humanitarno pravo je primer toga. Fašizam je uvek, pa i danas, u Srbiji bio marginalna pojava. A ona se bavi tom temom, obrćući narativ za 180% tako što prave fašiste (Albance kojima je to mejnstrim) proglašava za žrtve fašizma.

Time što nigde ne pominje ono što bi zaisto trebalo da je goruća tema nekoga ko se navodno bavi ljudskim pravima – trgovinu belim robljem, krijumčarenje droge, žetvu ljudskih organa, silovanja, ubistva i otmice, ona izražava svoj duboko progresiv levo uverenje o Albancima kao inferiornim ljudima nesposobnim da dobace do elementarnih civilizacijskih normi. Isto je neki dan izrazio i Sergej Trifunović, ljubitelj borčanskog bureka, koji je svoju tviter bazu upitao „da li bi stvarno želeli da imate milion i po (na stranu ova prenaduvana brojka) Albanaca u državi“? Zašto bi milion Albanaca bilo problem u državi? Ako ovo nije fašizam, onda šta je?

Da sumiram, nema potrebe da se pravimo ludi, između nas i njih, Srba i „Bošnjaka“ i Srba i Albanaca, razlika je civilizacijska. Brnabićkin greh je politička nekorektnost – izjavila je istinu, a to nije smela.

Lambros Aleksandar
Podelite:

2 Komentari

  1. Problem je samo sto Aninu izjavu si pogresno protumacio i ti i “drugosrbijanci”..Iako mi je ogavno da branim Brnabu, jasno je da je mislila na Tačija i Haradinaja, koji jesu izasli iz šume, a ne na sve Albance, baš kao što je izašao i Ratko Mladić.. Al dobro, super ti je legla pogresno protumacena izjava da bi opet pisao o levom rasizmu i gle, neces verovati sta cu da napisem, opet si u pravu skroooz

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here