Алексина мама: Адвокат Оленик тражио затворску казну за Алексиног оца због покушаја да га одбрани од насилника

Поделите:

Један од потписника Апела88 Александар Оленик, по тврдњи мајке покојног Алексе је тражио затворску казну за Алексиног оца само зато што је покушао да одбрани сина од насилника.

A ево шта Оленик мисли о СПЦ:

Оленик: Срби у Црној Гори нису угрожени

Александар Оленик каже да је опет у медије гурнута мантра, измишљена флоскула да су Срби као народ угрожени у Црној Гори. „Нису угрожени, поготово нису угрожени Законом о слободи вјероисповијести и протести који су организовани због тог закона и наводне, лажне угрожености Срба, јако подсећају на дешавање народа крајем осамдесетих и почетком деведесетих у Србији. То се наставило по бившим југословенским републикама и на крају нас довело до геноцида. Наравно постоје разлике, али кад се погледа политички континуитет у односу према Црној Гори (Слободана) Милошевића, (Војислава) Коштунице, (Бориса) Тадића и сада (Александра) Вучића, и Савеза за Србију који има исту политику према Црњ Гори, просто је немогуће да се та нит не примети“.

„Иначе у самом закону нема ништа спорно. У питању је враћање имовине која је – отета! Прво је СПЦ враћена имовина која је отета и осталим верским заједницама и не видим ништа спорно да се имовина која је отета Црногорској православној цркви исто тако врати. То што је СПЦ, Јеврејској општини, католичкој цркви имовина одузета од стране комуниста, а Црногорској православној цркви (ЦПЦ) од стране Карађорђевића 1918. и 1920. године нема никакве разлике“, мишљења је Оленик.

Оленик: Власт у Србији патријарх подгревају тензије у Црној Гори

Оленик је такође оптужио и врх СПЦ и власт у Србији за стање у Црној Гори: „По мени је апсолутно нормално ако сте власник најновијих луксузних возила и огромног броја некретнина, и хиљаде квадратних метара најпрестижнијег простора у Црној Гори , хотела, плажа, онда је најнормалније да имате доказ како сте ви постали власник тога и да вас држава то пита. Проблем настаје ако немате доказ а располажете с том имовином! И онда тај проблем покушавате да решите наводном угроженошћу Срба и дестабилизацијом и де факто и де јуре Црне Горе. Влада Републике Србије, односно власт у Београду, се директно умешала у то на више начина. Најубедљивији је тај што је (влада) послала свој авион по вође опозиције, довела их у Београд, одвела на добијање инструкција код Вучића и патријарха Иринеја и тим истим авионом их вратила за Црну Гору. И онда, после тога (добијених инструкција), захтев опозиције у Црној Гори више није измена закона или његово повлачење него је – смена владе!

Иначе Оленик ће бити гост емисије Утисак недеље код Оље Бећковић

Млађа Ђорђевић – Ђилашов кум. Мало је кумовао и артемијевском расколу, нако мало. О. Гојко Црногорчевић – Није Ђилашов…

Gepostet von Zeljko Injac am Samstag, 11. Januar 2020

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here