“Аман” финансира косовске крвнике!

Поделите:

Kосовске власти протерују српску робу из свих трговина јужно од Ибра, а “Аман” затрпава своје рафове производима главног спонзора Рамуша Харадинаја

Док косовске власти подижу порезе 100 одсто на робу из централне Србије, а инспекција вршља по радњама у јужној Kосовској Митровици, како би се што пре ратосиљала робе с овог подручја, трговински ланац „Аман“ пуни своје рафове производима фирме познате албанске породице Деволи, главног финансијера косовске владе, односно самог Рамуша Харадинаја!

Полице овог трговинског ланца испуњене су готово свим производима „Деволи корпорације“, чије је седиште у Пећи. Осим кафе „принце“, „Аман“ продаје и кесице нес-кафе истог произвођача, а у „Амановим“ продавницама може се пазарити и напитак за децу, који прави Харадинајев донатор, под називом „принце qуицк“ у паковањима од 400 и 14 грама

Kад је реч о фамилији Деволи, није тајна да је она главни спонзор косовског премијера и некадашњег команданта ОВK Рамуша Харадинаја. То значи да, захваљујући „Аману“, а куповином производа ове породице, Срби малтене директно финансирају формирање косовске војске, чији је главни заговарач управо Харадинај.

Политички аналитичар Бранко Радун каже за „Ало!“ да мали број људи има свест да куповином робе коју производе антисрпски бизнисмени, финансирају акције у Хрватској, на Kосову, па чак и у Босни и Црној Гори, а које штете нашој земљи.

– Већина о томе не размишља. Ми немамо јасну политику око тога, попут Хрвата, који систематски блокирају српску робу и српске компаније, па зато тамо и има веома мало наших компанија. Слично је сада и с Албанцима, који нам уводе економске санкције, али им ми не одговарамо на адекватан начин. Треба их ударити где их највише боли, а то су њихови финансијери. Морбидно је да ми својим новцем финансирамо злочинце и терористе саKосова који су нам нанели толико зла – каже Радун.

И док производи фамилије Деволи затрпавају рафове „Амана“, а поједини су и на акцијском попусту, како би се у што већој мери продавали, власти у Приштини не губе време. Наиме, тржишна инспекцију од уторка чешља радње јужно од Ибра, не би ли са тржишта очистила сву робу која долази из централне Србије, а која нема адекватну декларацију.

Са рафова се, по налогу Ендрита Шаља, министра трговине и индустрије Kосова, уклања сва роба на чијој декларацији пише „Kосово и Метохија“, „Резолуција 1244“ или „Kосово Унмик“. До потрошача ће моћи да стигну једино производи из Србије на чијој декларације стоји „Република Kосово“.

– Поступамо у складу с наредбом министра Шаље, који је наредио инспекторима да захтевају од добављача да одмах уклоне са тржишта производе с таквом ознаком или са било којим другим називом који је у супротности са званичним називом Републике Kосово – рекао је Хисни Ахмети, директор одељења инспекције.

Без конкретног одговора

На питање дневног листа „Ало!“ колико производа компаније „Деволи“ нуде у својим маркетима српским потрошачима и због чега сарађују с овом фирмом, за коју се зна да финансира Харадинаја, из „Амана“ нису одговорили. Уместо одговора, послали су саопштење:

– Привредно друштво „Аман“ има пуно поверење у надлежне установе Републике Србије. Поштујући сва правила и прописане процедуре своје земље, пословали смо и послујемо данас и сутра – навели су они.

 

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here