Амбасада Украјине: Прича о српској муницији режирана

Поделите:

Писање светских и српских медија о томе да је Србија наводно продавала Украјини муницију за “убијање Руса на Донбасу, је режирана провокација и невешт покушај да се дискредитују власти Србије и Украјине”, саопштено је из украјинске амбасаде.

“Сматрамо поменуте публикације режираном провокацијом и невештим покушајем да се дискредитују власти Србије и Украјине”, наведено је у саопштењу Амбасаде Украјине у Београду.

Из украјинске амбасаде кажу да је у праву министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је рекао да чак и када би Србија продала оружје Украјини, то не би било незаконито, јер не постоји ниједна међународна забрана на снабдевање свих врста оружја и муниције Украјини од стране било које државе у свету.

У саопштењу се наводи и то “да Кремљ већ скоро шест година тврди да руске војске на територији Украјине нема”, али да ” цео свет добро зна да се Украјина брани од регуларне војске Русије и руских плаћеника”, којих, наводе, има око 40.000 који располажу огромном количином оружја, направљеног и коришћеног искључиво у Русији.

 
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here