Америчка амбасада осуђује прекомерну употребу силе од стране полиције на протестима у Београду: Потребне реформе у области владавине права

Поделите:

С пажњом пратимо дешавања у последње две вечери у Београду и другим градовима Србије и дубоко смо забринути због појаве насиља.

Осуђујемо сваку врсту насиља, укључујући, како нам изгледа, координисане нападе на полицију који су деловали као да желе да испровоцирају претеране реакције, као и, чини се, прекомерну употребу силе од стране полиције.

Међутим, слобода изражавања и право на мирно окупљање су у основи сваке демократије. Америка је земља која се управо сада и сама суочава са изазовима у погледу грађанских протеста и немира.

Забринутост и дебата о суштини ових ствари у Србији и другде у свету – о томе како да једна земља сачува свој народ пред најсмртоноснијом пандемијом нашег времена – су озбиљна ствар и морају бити део смирене и разложне расправе на националном нивоу.

Да би се покренуо овакав дијалог у Србији, потребно је слободно медијско окружење и реформе у области владавине права.

Амбасада САД у Београду

Поделите:

2 Коментари

  1. ХАХАХА, штите своје људе. Некада су се КРИЛИ- сада све отворено. Потплатили неколицину џанкија и невладиних којечега – БАШ пред разговоре о Космету. То значи да су погубили конце и да им средства исцрпљена – а тада су најопаснији. Новинарски измислили прекомерну силу, баш као и “Рачак”, па онда паљбу – на Вучића и Србију. Нека је Вучићу, а и нама свима, ових дана драги Бог у помоћи.

  2. Да ли је могуће да Империјина амбасада опомиње, осуђује наше грубости према њиховим ученицима и извршитељима. А, какве ви мјере употребљавате по Империји, стидите се. Како се понашате према Мексиканцима, срам вас било. Док сам живио у Мексику и путовао у Ла Редо, Сан Антонио, гледао сам шта радите са Мексиканцима. Сас вама би требало прекинути дипломатске односе и затворити амбасаде.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here