АМЕРИЧКИ АГЕНТ: Геј премијерка отписала Косово?!

Поделите:

“Изјава председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић “да је Косово било Србија” је скандалозна, срамна и апсолутно неприхватљива”, сматра председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.

– Овом изјавом госпођица Брнабић не само да потврђује да је недостојна функције на којој се задесила, већ и да се Влада коју предводи спрема за капитулацију, а не за компромис – упозорава лидер ДСС.

Премијерка Брнабић изјавила је за немачки „Велт“ да се мора постићи компромис око Косова, али да ни признање независности ни инсистирање да Косово припада Србији нису компромисна решења.

Она је казала да су односи с Приштином за „Србе тешки и емоционални“ и да је председник Александар Вучић учинио храбар и одговоран корак када је почео интеррегионални дијалог пошто је дотле сваки разговор био табу.

– Косово је било Србија. Тачка. Сада морамо наћи компромис. Србија никада неће признати независно Косово. То не би био компромис. А када бисмо и даље инсистирали да Косово припада Србији, компромис не би био могућ – рекла је Брнабић.

Готово да је постало правило да српски државни функционери у изјавама за страна гласила износе радикалније ставове него што су спремни да их дају за домаће медије.

Али, чак и када једна таква спорна изјава долази од првог човека српске владе, она не наилази на одијум нити у медијима, који су у већини под контролом власти, нити код политичара.

Једини који су поред ДСС одреаговали био је Покрет Двери.

Председник Двери Бошко Обрадовић сматра да је након њених изјава свима јасно да за тренутну српску владу компромис значи признање да Косово није део Србије, односно признавање независности Косова.

– Питам се да ли су грађани Србије гласали да то буде политика Владе. Рекао бих да нису – рекао је Обрадовић.

 

vesti onlajn

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here