АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Да је примљено у Интерпол, Косово би могло да тражи „црвене потернице“ и хапшење званичника Србије!

Поделите:

Асошиејтед прес пренио је да је Генерална скупштина Интерпола одбила захтјев самопроглашеног Косова за чланство у тој међународној полицијској организацији и оцијенио да је тиме задат ударац напорима Приштине да поспјеши признавање тзв. косовске независности.

„Пропаст овог покушаја означава значајан неуспјех за Косово – да је примљено, Косово би могло да тражи `црвене потјернице` од Интерпола за хапшења српских званичника или особа које власти на Косову сматрају ратним злочинцима“, наводи америчка агенција.

АП подсјећа да је самопроглашеном Косову било потребно да добије двије трећине гласова како би било примљено у пуноправно чланство у Интерполу, а уједно указује да је та организација данас примила Кирибати и Вануату, чиме ће број њених чланица порасти на 194.

Интерпол, примјећује АП, није одмах објавио резултате гласања делегата већине од 192 државе чланице те организације.

Америчка агенција је, у извјештају из Београда, навела да је Србија, уз помоћ савезнице Русије, лобирала против уласка самопроглашеног Косова у Интерпол. Пренијела је и да је српски министар унутрашњих послова Небојша Стефановић на Твитеру објавио побједу у Генералној скупштини Интерпола, као и да је влада самопроглашеног Косова потврдила да је данас изгубила на гласању у Дубаију.

„Уз подршку своје савезнице Русије, Србија је лобирала против уласка Косова у Интерпол. Србија не признаје проглашење независности Косова из 2008. године“, закључује америчка агенција.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here