АМЕРИЧKИ ПРОФЕСОР ТВРДИ: Срби у Сребреници стрељали од 500 до 1.000 Бошњака, БИЛА ЈЕ ТО ОСВЕТА ЗА 2.383 УБИЈЕНИХ ЖЕНА И ДЕЦЕ!

Поделите:

Едвард Херман, угледни амерички професор и блиски сарадник чувеног Ноама Чомског, тврди да су Срби у Сребреници стрељали од 500 до 1.000 војно способних Бошњака, а нипошто 8.372 особе свих узраста, што тврде званично Сарајево и западна пропаганда.

У интервјуу за канадски сајт „Глобал рисерч“ Херман истиче да је и тих 500 до 1.000 убијено из освете због 2.383 масакрирана српска цивила у том крају од 1992. до 1995.
Највећи део тих злодела починиле су снаге ратног команданта Армије БиХ за Сребреницу Насера Орића, који је ових дана ослобођен сваке кривице.

– Процена је да је било више од 150 српских села која су потпуно збрисана, а једна студија открива имена 2.383 српска цивила који су убијени од 1992. до 1995. године. Могли бисмо то назвати „први масакр у Сребреници“. Запад тврди да је јула 1995. у масакру у Сребреници погубљено 8.000 бошњачких мушкараца и дечака, што никада и нигде није доказано. Тела пронађених у гробницама има око 2.500. Многа тела имају ране настале погибијом у борби. Приметићете да су то све били мушкарци и војници, за разлику од оних раније убијених 2.383 српских цивила, међу којима има и много жена и деце. Истина је заправо да је у Сребреници стрељано од 500 до 1.000 војно способних Бошњака, и то као освета за оне масакриране Србе – наглашава професор Херман, који годинама истражује ратна дешавања у Сребреници.
Још један важан податак о масакру у Сребреници, како подвлачи амерички стручњак, јесте чињеница да је она само на папиру била демилитаризовано подручје.
– Војници, босански муслимани улазили су у Сребреницу и околна села без проблема и убијали српске цивиле. Ово је све било потпуно занемарено у западним медијима. Испало је као да су Срби ођедном дошли тамо у јулу и почели произвољно да убијају – закључује Херман.

Информер

Поделите:

2 Коментари

 1. Steta sto nema srpskih profesora,da samo kazu,da,TAKO JE!
  Srbija je zemlja gde vladaju vecinski Sorosevi Srbi,sa ograncima,Tacijevi Srbi,Milovi Srbi,HDZ Srbi…
  Sorosevi Srbi imaju poziciju i opoziciju,i Zutog patka u Vladi i zutu Patku na ulici.
  Oni imaju zute medije,Zuti RTS,zutog Jankovica…kao opoziciju,kao.
  Zaokruzen proces,kao prava farma…proizvodnja hrane ,tov,klanje,tranziranje,cevapi…
  ZUTI BEOGRAD CUTI,nema zute note,nema zutog protesta,protiv lazi o genocide,nema nista…
  SAMO ZUTA ISTINA O SREBRENICI.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here