АМЕРИЧКИ РЕЖИСЕР: Ратове у Србији и Босни иницирале САД да би учврстиле НАТО као глобалну офанзивну силу

Поделите:

Ратове у Босни и Србији иницирале су САД да би њима успоставиле и учврстиле НАТО као глобални офанзивну силу.

То је рекао Дејвид Расел, уметник и творац многих холивудских хитова, у ексклузивном интервјуу који данас преноси портал Калеидоскоп.

„Ратове у Босни и Србији иницирале су Сједињене Америчке Државе да би њима успоставили и учврстили НАТО као глобални офанзивну силу. Разни официјални псеудослужбени разлози за ове ‘интервенције’ били су очито јалово лажни, и током времена на крају и раскринкани као такви“, казао је Расел.

Он је рекао да су „ипак, кроз ову нелегалну и неморалну агресију на Балкану, Сједињене Државе постигле свој главни циљ позиционирања НАТО тако да сад служи као ударна војна сила на Блиском истоку. Тренутни циљ им је Сирија, која је тек озбиљно тешка грешка“.

Будући да је његова супруга родом са простора бивше Југославије, Расел је у интервјуу анализирао да ли Холивуд екс Југославију и Србију у својим филмовима углавном приказује као постојбину зликоваца.

„Када је реч о демонизовању Срба, култура САД себе замишља као једину прогресивну моралну снагу у свету. Сваки човек или земља која се противи и одупире том њиховом изопаченом идеалу жигосана је као неприкосновени непријатељ. Радије него да препусте руковођење своје земље Сједињеним Државама и њеним савезницима, Срби су одлучили да се боре и ова, по мени оправдана и морално исправна акција означила их је трајно као неуморне непријатеље државе. Гледајући тренутни амерички хистеричан историјски циљ да Русе и Кинезе означе као нове ‘лоше момке’, мислим да ће Срби у скорије време престати да буду главни избор за холивудске негативце“, казао је Расел.

intermagazin.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here