Америка спремна за рат

Поделите:

Потпредседник САД Мајк Пенс изјавио је да је америчка војска спремна да одговори на нападе на саудијске нафтне објекте.

„Након неиспровоцираног напада овог викенда на низ нафтних објеката у Саудијској Арабији уверавам вас да смо ми спремни (за војну реакцију)“, рекао је Пенс, говорећи у експертском центру „Херитиџ фондејшн“ у Вашингтону.

Он је нагласио да ће САД заштитити себе и савезнике у Персијском заливу, док ће напад на савезнике Американаца и светске испоруке нафте доживети неуспех.

По његовим речима, Вашингтон „проучава све информације“.

„Ми се консултујемо са савезницима и председник ће одредити какве акције је најбоље предузети у наредним данима“, додао је Пенс.

Потпредседник је нагласио да ако је Иран извео овај напад како би извршио притисак на председника Доналда Трампа и како би га натерао да се повуче, он ће претрпети неуспех.

„Америка је спремна да заштити своје интересе“, изјавио је Пенс.

Он је поновио да су САД „спремне за рат“, како се раније изразио Трамп.

Пенс је уверио да за време админситрације Трампа САД „чувају доминацију у енергетици, наставиће тенденцију постизања енергетске независности и предузети све потребне мере“ за заштиту САД, америчких војника и савезника у заливу.

Потпредседник је саопштио да је у Саудијску Арабију одлетео државни секретар Мајк Помпео како би разговарали о нападу на нафтну инфраструктуру Краљевине.

О путу Помпеа Ријад је саопштио раније, али тачно време није откривено.

Спутник

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here