Американци научно признали: Срби су најхрабрији народ

Поделите:

Међународно истраживање о самопоуздању, које ставља Србију на врх света, извршено је на Бредли универзитету у Пеорији, држава Илиној.

Дакле, Србија је прва, Јапан последњи, а САД је на шестом месту у глобалном истраживању.

Желите да поправите своје самопоуздање?

Ваше глобалне комшије могле би вам дати неки савет. То је био генерални мото међународног истраживања о самопоуздању нација које је пролетос спроведено у Америци. Овај научни пројекат водио је др Дејвид Шмит, професор и директор Одељења за психологију на Бредли универзитету.

У овим анонимним истраживањима учествовало је 17.000 људи у 53 државе света. Број учесника у свакој земљи кретао се од, на пример, 59 на Кипру до више од 2.700 у Америци. Анкету су водили професори Бредли универзитета и њихови сарадници из иностранства.

Главна питања у упитнику била су:

– Да ли верујете да имате самопоуздања?

– Која држава, по вашем мишљењу, и зашто, има највиши степен самопоуздања?

– Који народ има, по вашој процени, највиши степен самопоуздања?

– Да ли се осећате способним да радите ствари добро као и већина других људи?

– Имате ли позитиван став према себи?

– Да ли се осећате као промашен човек?

– Истраживање је укључило и личне и романтичне податке и изјаве о другим народима, нацијама и људима.

Један од истраживача, Миранда Хити, обелоданила је прошле недеље у америчком стручном часопису и на његовом сајту „WебМД Медицал Неwс“ прве незваничне информације овог истраживања. Према тим резултатима, ово америчко међународно истраживање о самопоуздању нација ставља Србију и Србе на врх, Јапан на дно, а САД на шесто место.

„Срби су најхрабрији и најсамопоузданији народ на свету. Тако мисле сами Срби, али тако мисле и остали грађани света, који су у овој анкети признали да је Србија последњих година прошла кроз тежак период, али да њен народ никада није клонуо духом“, написала је у свом објашњењу др Хити.

Листа првих десет земаља по вери у себе

1. Србија

2. Чиле

3. Израел

4. Перу

5. Естонија

6. САД

7. Турска

8. Мексико

9. Хрватска

10.Аустрија

Десет најниже рангираних су: Јужна Кореја, Швајцарска, Мароко, Словачка, Фиџи, Тајван, Чешка, Бангладеш, Хонгконг и Јапан.

Ово истраживање Бредли универзитета преведено је на 28 језика. Званични резултати биће објављени у наредном издању америчког часописа Journal of Personality and Social Psychology.

 

 Србининфо
Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here