Amerikanci tvrde da je njihova koalicija u Siriji ubila Šiptara Lavdrima Muhadžerija

Podelite:
NAVELI DA JE UBIJEN JOŠ 7. JUNA I DA JE TVORAC PLANA ZA OSUJEĆENI NAPAD U VREME UTAKMICE ALBANIJA-IZRAEL

 MEĐUNARODNA koalicija protiv džihadista koju predvode SAD, ubila je u Siriji autora plana za osujećeni napad na prošlogodišnju fudbalsku utakmicu Albanije protiv Izraela, saopštile su večeras američke vlasti.

         Lavdrim Muhadžeri je ubijen 7. juna u avio-napadu kod grada Deir Ezora na istoku Sirije, izjavio je portparol koalicije, pukovnik Rajan Dilon.

         „Bio je kosovski Albanac i samoproglašeni vođa boraca s Kosova” na strani džihadista Islamske države, dodao je Dilon.

         Albanske vlasti su optužile četiri osobe za planiranje napada tokom utakmice u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, novembra prošle godine.

         Utakmica je trebalo da se igra u Skadru, na severu Albanije, ali je na kraju odlučeno da bude u Elbasanu, oko 45 kilometara od Tirane. Utakmica je održana pod jakim policijskim merama.

         Muhadžeri je bio “najznačajniji i najradikalniji albanski borac u Siriji”. Bio je zadužen da podstiče strance da pridju Islamskoj državi, rekao je Dilon.

         „On je takodje bio zadužen za planiranje brojnih terorističkih napada, uključujući osujećeni napad na fudbalsku utakmicu Izrael-Albanija 2016. u Albaniji”, rekao je Dilan i dodao da je ubijeno i osam Mudžaherijevih saboraca.

         Frans pres je naveo da je oko 300 kosovskih Albanaca otišlo u redove džihadista u Siriji i Iraku.

         Beta

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here