АМФИЛОХИЈЕ: Мило би да РАСПРОДА ХРАМОВЕ као што је све распродао и оставио без хлеба толики народ у Црној Гори

Поделите:

Митрополит Црногорско приморски Амфилохије оценио је да је црногорска власт све распродала и да јој је остало само да прода храмове. „Kао што су потрошили сва предузећа и оставили без хлеба толики народ овде у Црној Гори“, казао је Амфилохије након литургије у манастиру Дуљево.

Додао је да је све што је часно и честито саграђено у Црној Гори, саграђено на крајеугаоном камену – Христу Господу.

„Једно би требали да знају ови наши који доносе такве безаконе законе: борећи се против онога што је вечно и непролазно у Црној Гори, лишавају Црну Гору свега што је вечно, иако се куну у вечну Црну Гору. То је безумље и беспамет“, поручио је Амфилохије.

Он је поводом Закона о слободи вероисповијести који је јуче ступио на снагу казао да су донели безакони закон којим се отимају храмови Божји. “А ко су ти који доносе такве законе? То су они испуњени управо духом убица архиђакона Стефана: Међу њима чак има вероватно и оних који славе славу архиђакона Стефана. Они су ти који настављају тај богоубилачки и братоубилачки дух”, истакао је Амфилохије.

Он је додао да ниједан окупатор кроз историју није донео такво безумље какво су донели доносиоци овога закона.

“Сва завештања оних који су градили ове светиње остављају проклетство на оне који оскрнаве те светиње. И оно што се догађа је трагично. Закон таквог типа постојао је у време проклетог цара Дукљанина, то треба да знате и ви и сви у Црној Гори. Он је био донео закон којим је отео све храмове хришћанске и убијао хришћане. Kалендар је пун мученика из времена цара Дукљанина“, казао је он.

Рекао је да је Закон о слободи вероисповијести заправо порицање Миланског едикта о слободи вере из 313. године и повратак законодавству проклетог цара Дукљанина.

„На томе градити будућност Црне Горе могу само они који су безумни, који су изгубили савест и свест“, поручио је Амфилохије.

Данашњем литургијском сабрању у манастиру Дуљево присуствовали су градоначелник Будве Марко Бато Царевић и бивши председник будванског општинског парламента Ђорђије Вујовић.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here