АМФИЛОХИЈЕ: НАТО се свети противницима САД, а отео нам је Космет

Поделите:

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије говорио је за РИА Новости о НАТО и бомбардовању Србије и Црне Горе.

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је за РИА Новости да је НАТО милитаристичка организација која се свети противницима европских и америчких центара моћи.

– У време Варшавског уговора молили смо се Богу да би он ишчезао, како би се онда словенски православни народи ослободили од бољшевизма. Ми смо тада полагали наду на европску и америчку демократију. Но, нажалост, шта се десило? НАТО, који је основан као супротстављање Варшавском пакту, сада је сам постао милитаристичка организација која намерава да управља судбином света, која је „у име“ демократије и људских права почела бомбардовање наше државе Југославије, затим Србије и Црне Горе. Пострадале су стотине и хиљаде људи, порушени су мостови, болнице, државни и духовни центри… Мноштво људи је изгинуло, нарочито на Косову и Метохији, казао је Амфилохије, а преноси портал Митрополије-црногорско приморске.

Као најстрашније, наводи даље владика, отели су Косово и Метохију, жилу куцавицу српског народа и Српске цркве и створили некакву лажљиву нову државу.

– Уверен сам да су тиме припремили оно што сада раде на Украјини. Они потпирују грађански рат, у коме браћа убијају браћу. Подржавају мржњу између православног народа Украјине и руског народа. Сада видимо да бомбардују Сирију. То је безумље и стид за Европску унију и Америку. На основу чега они граде будућност овог света, настављајући братоубилачки рат? Ја као митрополит црногорски припадам Цркви која је створила Црну Гору као државу. Зато не могу да не кажем да је то безумље. Није могуће на таквим темељима градити будућност ни Црне Горе, ни Европе, ни Русије, ни Сирије, ни Азије, ни Америке. Зато искрено нисам сагласан са уласком у НАТО. И не само ја, него и 85 процената становништва Црне Горе. Такође нисам сагласан ни са признањем лажне државе Косово. То је саградио НАТО кроз бомбардовање, казао је он.

На питање због чега су државне власти Црне Горе решила да приступе НАТО, митрополит Амфилохије одговара да се ради о приватним, а не интересима Црне Горе.

– Некада су тражили помоћ Русије, и Русија им је помогла да дођу до независности. Сада су се окренули од Русије, уводе јој санкције. Сав народ зна да је безумље то што они раде.То су људи који су се обогатили пошто су прогласили независност Црне Горе. Но нажалост, то није Црна Гора која је била у време краља Николе Првог Петровића. То је Црна Гора коју је основао Јосип Броз Тито, комунистичка Црна Гора – у тим границама. Древна Црна Гора није била без Косова и Метохије.

То је било међународно признато и у време краља Николе, тако је било и у време Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, Краљевине Југославије… Русија им је помогла да постану независни 2006. године. А сада они узимају политику НАТО-а као своју и избацују Русе из Црне Горе. Руси су овде уложили огроман новац, а они то сада пљачкају и дају другоме. Те некретнине сада добија дружина с Косова овдашњих властодржаца, истакао је Амфилохије.

 

Новости

Поделите:

5 Коментари

 1. Ne zezaj se Lune, onaj je lud……prst mu je na obaracu. Nego ajde reci tvojim udbasima da udju na hrvatsku stranu granice i nek bace petardu hahaa pa da vidis sta bi bilo. Ili u Cg….bato kod nas kapitalista nema trte mrte…odmah krecu rakete. Mi nase saveNike stitimo

  • jok nema kapitalista u Kini,Pekingu,Šangaju samo su zaseli na WallStreet i glade muda onom biku ispred zgrade????
   po nekim procenama u Šangaju ima oko 5000 svetski milijardera da ne lutaš po drugim većim kineskim gradovima..
   Kina je danas ono što je Amerika bila početkom 60-ih godina prošlog veka..
   na granici otiskivanja u svemir..
   imaju svoju nezavisnu svemirsku agenciju,osvojili su Mesec i imaju raketni program za slanje bespilitni automatski sondi na Veneru i planetu Mars..
   upravo ono što su i Ameri imali 60-ih ako ne i više,bolje i kvalitetnije jer je svemirski program tih godina bio tek u začetku i bili su pogubljeni u svemiru kao guske po magli..

 2. Vi tamo ste stvarno komunisti. Cuj ih kod vas je za strah da kazete kapitalizam, klecaju vam kolena…ovaj se pravda da u Kini ima kapitalista !? Znaci kod vas se i dalje misli da u Kini setaju proleteri haha

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here