Амфилохије позвао на јединство Православне цркве

Поделите:

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је позвао данас патријарха васељенскога Вартоломеја, патријарха московскога Кирила, митрополита кијевскога и све Украјине Онуфрија, као и све православне епископе да не дозволе да се у Украјини настави братоубилаштво и да га на било који начин не подржавају како би се сачувало јединство Цркве божије.

Митрополит је поручио да је једна је Црква Христова, једно је тијело Христово, једно је распеће Христово и једна је голгота Христова.

Једна је Гора Сионска гдје је сишао дух свети и утемељио Цркву божију. Ево раширила се она по читавом свијету данас са Горе Сионске из Светога града Јерусалима – свете Цркве јерусалимске за коју се с правом пјева да је једино она мајка Црква свих Цркава хришћанских, па и древних патријаршија: Александријске, Антиохијске, Цариградске, Московске, наше Патријаршије и свих других патријаршија, архиепископија, епископија и оних које су утемељила Света браћа Ћирило и Методије“, казао је он, а преноси сајт Митрополије.

Митрополит Амфилохије је данас са Ммтрополитом михаловско-кошицким Православне цркве чешких и словачких земаља Георгијом служио литургију, поводом храмовне славе Цркве Воздвижења Часног крста у Горњем манастиру Острог.

Митрополит Георгије је подсјетио да свако од нас кроз свој живот носи свој крст.

Ми људи, кроз крст богочовјека Исуса Христа постајемо обожени – мали богови. Живимо, побјеђујемо смрт. Распети нису само људи, већ и читави народи. Распет је српски народ на КиМ, Црној Гори, православни хришћани у Украјини гдје се дешава велика неправда. Распети су били и ваши преци на овим просторима, али сте ту. Господ Бог вас је заволио“, казао је владика Георгије.

Говорећи да свако ко носећи свој крст живи са вјером и Господом Исусом Христом – Богочовјеком са Њим и васкрсава, Митрополит михаловско-кошицки Георгије је пожелио да Часни крст васкрсне српски православни народ, Косово и Метохију, Црну Гору, Украјину и све нас православне.

 

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here