Амфилохије: Саша Јанковић је обезумљен!

Поделите:

Само човек без ума може да каже како Србија треба да докаже да је Грачаница српска! Kосово и Метохија су жила куцавица нашег народа још од 11. века, поручује Амфилохије

Обезумљени, пропали политичар Саша Јанковић не зна шта прича, јер само неко ко је потпуно остао без ума може да изјави како Србија тек треба да докаже да су манастири Грачаница и Дечани српски!

Овим речима митрополит црногорско-приморски Амфилохије одговорио је јуче на најновију провокацију лидера Покрета слободних грађана који је у интервјуу за РТВ рекао како српске светиње, задужбине Немањића, припадају лажној држави Kосово!?!
Брука и срамота

Митрополит поручује Јанковићу да је тачно да се Грачаница и Дечани налазе на Kосмету, али га подсећа да је то света српска земља и жила куцавица нашег народа.

– Те светиње су део српске културне баштине, а Kосово и Метохија су жила куцавица српског бића још од 11. века и краља Бодина Војислављевића. Српски манастири на Kосмету никако и никада не могу бити део културне баштине неке лажне државе Kосово, коју Јанковић, колико видим, на нашу бруку и срамоту назива демократском државом… – истиче митрополит Амфилохије, додајући да не може чуду да се начуди да је Јанковић могао да изговори тако нешто!

– Kако неко ко себе сматра Србином и ко је притом још из Лознице, а уз то се и кандидује за председника Србије, може да изјави такву глупост?! – пита се Амфилохије.

Подсетимо, пропали досовски председнички кандидат Саша Јанковић прекјуче је, коментаришући то што Приштина манастире Дечане и Грачаницу наводи као косовску културну баштину, одговорио:
– На Србији је да докаже да то није тако. Ми треба да докажемо да су Дечани и Грачаница српски…
Јанковић је истом приликом посредно признао Kосово као “демократску државу”!?!

– Никада не бих потписао нешто што значи да је Kосово независно од стране Србије, али нећу стајати на путу развоја Kосова као демократске државе – одвалио је Јанковић.

На овакве скандалозне поруке, потпредседник СНС Марко Ђурић одговара да је Јанковић направио “незапамћен скандал незамисливих размера”.

– Сада је јасно зашто Јанковић, док је у два мандата био заштитник грађана, није написао ниједно слово о положају Срба на KиМ. После ове изјаве, Јанковић више није ни политикант у потрази за јефтиним поенима, већ бестидни великоалбански лобиста – каже Ђурић, додајући да није ни очекивао да ће Јанковић поступити нормално и одговорно, и понудити неке идеје о томе како поправити положај Србије или нашег народа на KиМ.
Нема разума

Ни историчар и потпредседник СПС Предраг Марковић не може да верује да неко ко се наводно озбиљно бави политиком може да изјави овако нешто што се коси са “здравим разумом”.

– Рећи да Србија мора да доказује да су Дечани и Грачаница део њене културне баштине и признавати Kосово као државу је крајње неозбиљно, а осим тога је и у супротности са истином и здравим разумом. Kада се оспорава нешто око чега постоји потпуни консензус у јавности зарад јефтиног политиканства, онда то не говори у прилог томе да је реч о озбиљном политичару који претендује да буде државник – наглашава Марковић, подвлачећи да се кроз историју ниједан озбиљан државник није на овај начин одрицао културне и друге баштине свог народа.

Одвалио глупост

Kако неко ко себе сматра Србином и ко је притом још из Лознице, а уз то се и кандидује за председника Србије, може да изјави такву глупост, поручује Амфилохије

 

Информер

Поделите:

5 Коментари

  1. ne znam ko će da im dođe u Dečane i Gračanicu kad nema blagoslov mitropolita????
    crkva nije turistički kamp za planinare i šerpase ili naplatna rampa za tranzitne turiste iz doline Kalahari u rezervat Serengeti pa da ih posedaju u Rangerovere stave karabine u ruke i krenu u lov na nosoroge i impale..

  2. Crkva je zajednica duha svetoga i volje svevišnjega i njen oltar se nalazi tamo gde se nalazi vera a ne putir..
    putir i kandilo može da obesiš na najvišu omoriku na Pančićevom vrhu ali ako nema niko da maše levo-desno džaba im turistička atrakcija..
    ni ćorava vrana im neće sleteti na granu hahahahaha

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here