Амфилохије се ограђује од Мила

Поделите:

Митрополит црногорско-приморски СПЦ Амфилохије најавио је да ће у наредном периоду бити обновљене неке од најзначајнијих светиња Српске православне цркве у Црној Гори
Он је истакао да ће прво бити реновиран манастир на Бриској гори који је, како је рекао, ‘недавно срушен од стране безбожне власти’.

– Желимо и да обновимо цркву на Ловћену, а тренутно подижемо и цркву патријарха Гаврила у његовом родном селу Врујцима. Пре него што се вратимо на обнову цркве на Ловћену, што ће, надам се, бити идуће године, жеља нам је да најпре подигнемо двадесету цркву која је ‘слетела’ са Ловћена – рекао је Амфилохије, подсећајући на аманет краља Николе и на то да је положен камен-темељац за цркву Свете тројице, која ће се налазити између Биљарде и Владиног дома на Цетињу, а у којој ће бити похрањене три највеће светиње Цетињског манастира.

– Све што је срушено Црква Божија обнавља, а највише срушене људске душе затроване грехом и другим несрећама и смртољубљем. Црква Божија васкрсава душе као што је васкрснула овај народ Божији – нагласио је Амфилохије.

Kоментаришући најаву митрополита црногорско-приморског Амфилохија, верски аналитичар Жељко Ињац каже да су у Црној Гори и до сада обнављане цркве и манастири.

– У протеклих 30 година обновљено је доста цркава и манастира, а подигнуто је и доста нових. У томе је учествовала и држава Црна Гора, па чак и породица Ђукановић лично. Ацо Ђукановић, брат Мила Ђукановића, финансирао је изградњу Храма Христовог Васкрсења у Подгорици – подсећа Ињац, додајући да због тога ову изјаву митрополита Амфилохија види као политичко ограђивање од Мила Ђукановића:

– Амфилохије и Мило Ђукановић имали су коректан однос, па и сарадњу. Због тога ова прича нема никаквог смисла, осим тог да представља покушај митрополита Амфилохија да се сада огради од Мила Ђукановића – закључује Ињац.

” Желимо да обновимо цркву на Ловћену, а тренутно подижемо и цркву патријарха Гаврила у његовом родном селу Врујцима”
Митрополит Амфилохије

Информер

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here