Амфилохије уручио орден Вујановићу који је признао Косово!

Поделите:

Пре пет година на предлог управо владике Амфилохија патријарх српски одликовао Филипа Вујановића, тадашњег председника Црне Горе, за време чијег мандата је Црна Гора послала независна држава и признала лажну државу Kосово!

Вујановићу је уручен Орден Светог цара Kонстантина. Том приликом сам патријарх је истакао да је одликовао црногорског председника јер је то предложио митрополит црногорско-приморски и да је то највеће одликовање које СПЦ додељује представницима Србије и Црне Горе.

– Орден који ће украшавати вашу личност да буде нови повод, да вас сила и снага подрже да Црну Гору водите и управите оним путем којим су је упутили највећи представници Црне Горе – од митрополита Данила, Светог Петра Цетињског Првог, Светог Петра Другог Петровића Његоша и других значајних личности народа Црне Горе – истакао је тада патријарх. Две године касније (2016.) Амфилохије је лично одликовао и Мирослава Мишковића Орденом Светог Јована Владимира. Орден је стигао баш у време када се против Мишковића у Србији водио судски процес…

– Захваљујем се Мирославу Мишковићу на учествовању у градњи храма у Црној Гори. Не знам са чим је Мишковић почео и овако се развио, али ми смо почели од оног што немамо – изјавио је Амфилохије том приликом.

 

https://patriot.co.rs

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here