Amfilohije uručio orden Vujanoviću koji je priznao Kosovo!

Podelite:

Pre pet godina na predlog upravo vladike Amfilohija patrijarh srpski odlikovao Filipa Vujanovića, tadašnjeg predsednika Crne Gore, za vreme čijeg mandata je Crna Gora poslala nezavisna država i priznala lažnu državu Kosovo!

Vujanoviću je uručen Orden Svetog cara Konstantina. Tom prilikom sam patrijarh je istakao da je odlikovao crnogorskog predsednika jer je to predložio mitropolit crnogorsko-primorski i da je to najveće odlikovanje koje SPC dodeljuje predstavnicima Srbije i Crne Gore.

– Orden koji će ukrašavati vašu ličnost da bude novi povod, da vas sila i snaga podrže da Crnu Goru vodite i upravite onim putem kojim su je uputili najveći predstavnici Crne Gore – od mitropolita Danila, Svetog Petra Cetinjskog Prvog, Svetog Petra Drugog Petrovića Njegoša i drugih značajnih ličnosti naroda Crne Gore – istakao je tada patrijarh. Dve godine kasnije (2016.) Amfilohije je lično odlikovao i Miroslava Miškovića Ordenom Svetog Jovana Vladimira. Orden je stigao baš u vreme kada se protiv Miškovića u Srbiji vodio sudski proces…

– Zahvaljujem se Miroslavu Miškoviću na učestvovanju u gradnji hrama u Crnoj Gori. Ne znam sa čim je Mišković počeo i ovako se razvio, ali mi smo počeli od onog što nemamo – izjavio je Amfilohije tom prilikom.

 

https://patriot.co.rs

Podelite:

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here