АМФИЛОХИЈЕ ЗАБАДА НОЖ У ЛЕЂА СРБИМА Влада Црне Горе објавила саопштење поводом демонстрација верника! Једна реченица открива на чијој је страни митрополит

Поделите:

Истичу да је Црна Гора безбедна земља како за њихове грађане, тако и за туристе

Веће за националну безбедност оценило је, на данашњој седници, да је Црна Гора безбедна упркос великом броју субверзивних активности, које су, како се наводи, ишле и у правцу компромитовања државе, њених симбола, носилаца државне власти, као и позивања на коначни обрачун са уставним поретком, правном државом, и органима реда и безбедности – и то свим средствима.

Тиме се Црна Гора, како се наводи у саопштењу Владе Црне Горе, још једном потврдила као безбедна земља за све њене грађане, односно сигурна и пожељна дестинација за све већи број туриста.

Носиоци тих суберзивних активности, како наводе, били су из земље, али и из нашег непосредног окружења – са јасном намером дезинформисања грађана, а посебно верника о наводном сценарију упада у верске објекте Српске православне цркве; протеривању свештеника; и притисцима на српску заједницу у Црној Гори.

“Субверзивне активности су ишле и у правцу компромитовања државе, њених симбола, носилаца државне власти, као и позивања на коначни обрачун са уставним поретком, правном државом, и органима реда и безбедности – и то свим средствима. Дакле, њихов циљ је био угрожавање виталних уставних и демократских вриједности Црне Горе”, пише у саопштењу.

“Такође је евидентан позитиван приступ Митрополије црногорско-приморске која је својим ставом допринела мирним окупљањима, одупирући се и одређеним политичким уплитањма из Црне Горе, али и онима ван ње. Веће је закључило да је Црна Гора слободно и демократско друштво у којем се без ограничења могу износити различита мишљења у односу на многа друштвена питања као и политике Владе. Једини услов је да се организују по закону и без угрожавања права других.Оно што није, нити ће бити дозвољено, јесте спољно мешање у наше унутрашње прилике, односно у наше суверено право да сами и слободно водимо спољну и унутрашњу политику. Црној Гори као грађанском и демократском друштву припада искључиво и легитимно право да штити слободе и уређује права свих грађана који у њој живе”, закључује се у саопштењу Владе Црне Горе.

Амфилохије је пружао подршку Милу Ђукановићу и када је тек дошао на власт, подсетимо на фотографију Бадњег дана 1998. године када је митрополит Амфилохије позвао Мила Ђукановића, чију победу на председничким изборима у том моменту споре присталице Момира Булатовића, да наложе бадњак испред Цетињског манастира.

Други пут је то учинио у јеку немира у Црној Гори због спорног Закона о слободи вероисповести када се састао са Душком Марковићем и након тога похвално изјавио да је црногорски премијер разуман човек.

А сада је као кап у преливеној чаши, стигло и саопштење Владе Црне Горе у којој се јасно види блиска сарадња Мила са митрополитом Амфилохијем.

Alo

Поделите:

3 Коментари

  1. Kako vas nije sramota? Ako već niste u mogućnosti da iznesete ispravan komentar onda prenesite vest pa će narod znati da proceni, ko se bori za njega a ko zabada nož. Greh je u ovom trenutku raditi to što vi radite. Nije sva sreća u tiražu!

  2. Ja mislim da, ako vlada Crne Gore, ona ista koja je donela zakon koji joj omogućava da otme svu imovinu SPC u Crnog Gori, u svom saopštenju pohvali mitropolita, onda on ima moralnu obavezu da se od te pohvale distancira!
    Mitropolit sam, ili će postati svetac, ili će biti antemisan, jer u svojim rukama drži veoma jaku kartu, verovatno i najjaču, a ta je da se mitropolija u kojoj je on mitropolit, osamostali od SPC i postane zvanična pravoslavna Crkva Crne Gore ili da sačuva svoju mitropoliju unutar Srpske pravoslavne Crkve.
    Bio je jedan tekst ovde, pre par dana, na tu temu. I tamo se govorilo upravo o tome. I jeste li primetili da se sve češće govori mitropolija crnogorsko-primorska pri čemu se “zaboravi” dodati “srpske pravoslavne Crkve”?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here