Ана Брнабић одговорила Палми!

Поделите:

Ана одговорила Палми! Након што је лидер ЈС-а Драган Марковић Палма данима износио непримерене изјаве и тврдио да нови премијер мора да има децу, огласила се и министарка државне управе и локалне самоуправе. Брнабићева, која важи за једног од фаворита за премијерску позицију, за „Ало!“ је казала да је Палмина изјава дискриминаторска.

– О изјави господина Марковића могу само да кажем да је неодговорна и неодмерена, а свакако и без икакве сумње дискриминаторска, не против ЛГБТ популације, већ против свих људи који својом одлуком или из разлога личне природе немају децу – казала је она и додала да политичари морају да воде рачуна о свакој изговореној речи.

– Јавне личности, а пре свега политичари, треба посебно да обрате пажњу шта изјављују и не могу да кажу баш све што им падне на памет. Сваки даљи мој коментар о овоме не би био конструктиван и, самим тим, био би сувишан – закључила је министарка Брнабић.

Подсетимо, лидер ЈС-а у више наврата је истицао свој став да нови председник Владе мора да буде неко ко има децу.

– Нову владу треба да води домаћин, који има породицу, који зна шта су деца – рекао је он у селу Кончарево код Јагодине, на сеоској слави Тројица.
Драган Марковић Палма је и након консултација са председником Србије наставио са неодмереним изјавама, а на конкретно питање да ли би гласао за премијера који нема децу одговорио је одрично.

Он је казао да је од шефа државе тражио да премијер „зна шта је породица и да има децу“, јер ако неко не зна како његова деца живе и како да им помогне, како ће онда знати да помогне деци грађана Србије.

– Ви знате ко су кандидати, ко је ушао у ужи избор, рекао сам да не знам да ли је он или она – казао је он, али није желео да прецизира да ли мисли на министарку Ану Брнабић.

Председник Србије Александар Вучић је говорећи о изјави Драгана Марковића Палме казао да мисли да је Маја Гојковић одличан председник парламента, иако нема децу.

– И не мислим да је мање успешна и вредна због тога. Ја имам децу, волим их, али не мислим да сам бољи од оних који их немају. Постоје различити разлози. Рекао сам Марковићу да са том изјавом нисам сагласан, али свако има право на своје ставове, никоме немате право да забрањујете – објаснио је шеф државе.

Без дискриминације људи зато што немају децу

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је јуче да чињеница да неко има или нема децу не треба да буде одлучујућа за бављење политиком, нити било којим другим послом, те да људи не могу бити дискриминисани зато што немају децу. Она је коментаришући изјаву лидера ЈС-а истакла да није погледала саму изјаву, већ да је видела оно што се појавило по медијима, али да у послу ништа не значи да ли неко има или нема децу.

– Оно што се могло видети заиста указује на једну недопустиву изјаву политичара. Верујем да приликом доношења одлуке управо у овој фази политичких договора о будућем премијеру, иако се ми не бавимо политиком, неће бити дискирминације на основу било којег личног својства, па ни на основу брачног и породичног статуса – рекла је она.

Ало

Поделите:

3 Коментари

 1. Izjava nije diskriminatorska bez obzira da li se s njom slagali ili ne. Hajde sad da ja kažem da ja hoću da budem premijer. I neko će mi odgovoriti da ne mogu jer nemam nikakve preduslove za to – ni stručne, ni iskustvene. I onda ja kažem da je to diskriminacija nas koji nemamo stručne i iskustvene uslove da bismo postali ministri! Palma kaže da premijer treba da bude domaćin čovek što podrazumeva, između ostalog, da ima i porodicu sa decom. To je jedan legalan politički stav a ne diskriminacija.

  • Mile,bas si “naivan”…”oni” su se izborili za svoja (manjinska) PRAVA,a to je,da ne smes da ih pipnes,da zucnes…jer su zauzeli sve drzavne kase…ali vole da kukaju…da se prenemazu,zale.
   A ti nisi cuo I da su “neznalice,nestrucnjaci,neskolovani,neobrazovani I nevaspitani…” IZBORILI SVOJA PRAVA…pa to je “MEGA TREND”…
   Mile,nisi u “trendu”…NISI U MEGA TRENDU,covece.
   I “oni” su isti kao “oni prvi”,ZAJASILI DRZAVNE KASE…I isto vole da se foliraju,kukaju,prenemazu…
   UJEDINJENI ,I “jedni I drugi”,na vlasti,i na NASOJ KASI…CELA SRBIJA ULAZI U MEGA TREND!
   Djindjic je kolovodja laznih diploma(ta)…kao,studira filozofiju…pa preprodaje belu tehniku,da PREZIVI,ili,jao,kako je snalazljiv I pametan…pa “DR”…
   A obican spijun.
   Danas su svi DR.adzije,zahvaljujuci bolonjskoj konvenciji…koga god sretnem u svetu,kaze,JA SAM NA MASTERU…
   Danas su svi DR.adzije,od predsednika republike,do predsednika opstine…
   PREVRNUTA SRBIJA je mila majka za neznalice,nestrucne,neobrazovane…ona je zemlja gde oficiri I inzenjeri voze taksi,a soferi “voze drzavu”,tj.postaju MINISTRI.
   ZIVELA “MANJINSKA PRAVA”!
   NEKA PUSI VECINA!

 2. Liberalizam, ma sta to znacilo, u sustini je ukidanje nekih normi. Najcesce moralnih normi. Toboz, ako se ukinu neke moralne norme imacemo vise slobode. U ovom primeru Palma se zalaze za decu i porodicu, te s tog stanovista zeli premijera koji/koja ima decu i porodicu. Ali to je, je li, diskriminacija?

  Ovde se krije jedna ogromna laz, licemerstvo – oni koji ne mogu imati decu (aludira se ali nece da se kaze) – pederi i lezbejke, tzv. gejevi, nazivaju ovo zalaganje diskriminacijom, jer nemaju decu, a nemaju decu jer protivprirodno koriste dar radjanja, te umesto da radjaju bludnice protivprirodno.

  Ali, ajde da kazemo ovako, mi koji zelimo domacina i nekog ko zna sta su deca, jer za decu treba graditi drzavu: postovani “diskriminisani” pederi i lezbejke, vi se zalazete za brak, i za decu, kao i mi, ali zasto da se vecina prilagodjava vama? Dajte da ne budete diskriminisani! Dajte da osnujemo institucije gde cete se leciti, tako da mozete da stupite u brak i imate VASU decu.

  Kao sto se pomaze ljudima koji ne mogu da imaju decu zbog steriliteta.

  Vi ste izokrenuli istinu: kad treba upravljati drzavom zadi dece, i kad se trazi neko ko zna sta su dece jer je rodio dete sam, onda ste diskriminisani. Zar? Medjutim kada hocete da nametnete vase norme, ukinuvsi vekovne prirodne i moralne norme – deca i porodica – onda hocete da budete kao i “drugi”. Hocete i pare i jare.

  Dajte da bezdetni peder bude domacin drzave i blagajnik (premijer), u redu. Ali onda neka uvodi zakone koji ce stititi prirodan brak, pridno rodjenu decu. Vi ste ukinuli vekovne moralne norme, zatim ste nametnuli vase norme da smo “svi isti”. NISMO isti! Mi mozemo biti isti pred sudom ako nacinimo prekrsaj, vozimo 40 km. na cas brze, ali ne moze biti isti onaj ko hoce da se seksa analno, a da usvoji dete koje se radja vaginalno!

  Kao kada bi ja rekao: ja hocu da budem hirurg, iako sam po zanimanju mesac maltera. Ne mozes da budes hirurg, nisi kvalifikovan. Pa kako ne mogu, to je diskriminacija! Mi svo svi isti.

  Sokantna cinjenica kakva laz se natura jeste sledece: NI PO CEMU ljudi nisu isti. Ni blizanci nisu isti. Prava koja iamamo nisu ista i ne mogu se regulisati zakonom nikada. Nema ista prava seljacki sin iz Medvedje i sin nekog doktora sa Vracara. Onaj iz Medvedje ima prava da studira na fakultetu kao i onaj sa Vracara, ali jednom je fakultet udaljen koliko mlaz mokrace, a drugom 100 kilometara. Dakle ovom drugom treba dodatnih 500 evra mesecno, MESECNO, da bi studirao, iako ima isto “pravo” kao i onaj prvi. Prvi se hrani kod keve, i stan mu je pored fakulteta. Da li imaju ista prava? Nemaju!

  Dakle po cemu nismo isti, kao ni po proklamovanom pravu. U takvoj ne-istosti, razlicitosti, pogotovo prirodnoj, da smo svi originali i ne-isti, propagira se “jednakost” na egzistencijalnim pitanjima, koja su medecinski, biolosko, prirodno nemoguca!

  To je ta “demokraticnost” liberala. To je ta “jednakost” – ustvari to je satanska LAZ kako bi se razgradile temeljne drustvene norme i nametnule svoje – to je perverzija moralna!

  I da zavrsim – treba gledati sve kontestualno, kao celinu. Ne staje se samo da pederi budi “isti” kao ne-peredi; ne staje se da mogu da budu u braku, da budu “roditelji” i tako to dete neizostavno bude odgajan, bude u SUZIVOTU sa pederastijom, nego hoce se biti i Premijer – neko ko moze da upravlja drzavom u kojoj je ogromna vecina prirodno-hetero. Otvorivsi pandorinu kutiju “jednakosti” u liberalizmu, satana rusi sve temeljne ljudske norme, a namece svoje. Da apsurd bude veci, oni koji namecu sve ove “jednakosti” potpuno su otudjeni od covecanstva kojem to namecu. Ta “jednakost” masi, raji, bagri, rulji je, ustvari, orudje da se oni odvoje, odjednace or te rulje – svetska elita. U tom poduhvatu, oni koji im na bilo koji nacin sluze, svesno ili nesvesno, bivaju nagradjeni i stimulisani da nastave sa svojim “podvizima”.

  Zalosno je to sto Srbima treba Brnabicka da uredi drzavnu upravu. Ne zato sto je lezbejka, vec sto to nije uradjeno za 20 godina. Ja se zalazem da Ana Brnabic, ili kako se vec preziva. bude Premijer, ali nema govora o diskriminaciji u Palminoj izjavi. Ako Vucic bira izmedju postojecih ministara ja sam za Brnabicku, ako ne, onda bi trebalo da Srbi imaju jednog sposobnog hetero-tatu, ili heter-mamu, poboznog kao takvog, sa sposobnostima uprave vecim od Brnabicke, ali sa menadzerskim sposobnostima slicnim njenim. Ove gedze ko Vucica veze blage nemaju sta je tzv. menadzerstvo.

  Za ono sto je do sada Brnabicka uradila u drzavnoj upravi – sve pohvale. Posebna podrska za najvljeno obrazovanje, ili edukaciju tzv. osoblja drzavne uprave. Dosta je gedzluka po salterima.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here