АНЂЕЛКОВИЋ: Београд да чува националне интересе и Српску

Поделите:

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да Србија не треба да води велике геополитичке битке, него да се према НАТО-у и осталим питањима постави тако што ће штитити српске националне интересе, те поручио да је национални интерес одржати и ојачати Републику Српску.

„Наш национални интерес је да одржимо Републику Српску, да је ојачамо и максимално вратимо на дејтонска овлаштења и ако се буде рјешавало косовско питање на начин да дође до некакве подјеле, да захтјевамо за Републику Српску исто што добије дио Косова који би припао Албанцима. Нама је битно да макар дио Косова буде враћен под јурисдикцију Србије, ако не можемо да вратимо цијело“, изјавио је Анђелковић за Телевизију Пинк.

Он сматра да Београд не треба да се поставља према НАТО-у у складу са политиком коју Вашингтон има према Москви или обрнуто, него да штити своје интересе, указујући на то да је велики број грађана против уласка у НАТО.

„Када би водеће НАТО земље промијениле однос према српским питањима, од Косова и Метохије до Републике Српске, брзо би се измијенио став наше јавности. Оно што се дешавало јесте велики терет и чини то да велики број грађана Србије има негативан став према НАТО-у“, рекао је Анђелковић.

Према његовим ријечима, водеће НАТО земље се перципирају као оне које стоје иза сепаратизма Косова, односно, оне које нису наклоњење дејтонском статусу Републике Српске.

rtrs.tv
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here