Анђелковић: Фридом хаус геополитички инструмент против Србије због блискости са Русијом и Кином

Поделите:

Анђелковић: Фридом хаус геополитички инструмент

Аналитичар Драгомир Анђелковић је данас оценио да је Фридом хаус у свом најновијем извешају Србију критиковао због њене сарадње с Kином и Русијом, уз оцену да је та организација “пре свега геополитички инструмент америчке ‘дубоке државе’ “.

У јуче објављеном извешају организације Фридом хаус, Србија први пут после 2003. године није сврстана у “делимично консолидоване демократије”, него у “хибридне режиме”, у којима је власт заснована на ауторитаризму као последици непотпуне демократске промене.

Говорећи за агенцију Бета о оценама Фридом хауса о Србији, Анђелковић је рекао да, “ако су тачне, оне су биле тачне и пре три или пет година ништа није могло да се деси преко ноћи. Није Србија гора данас него што је била пре, нити се променила власт, иста је власт”.

Kако је навео, “друго је питање да ли ми сами треба да побољшавамо систем” и, додао да “сигурно да треба, али за то нам не треба таква организација”.

“То је организација која делује политички мотивисано и вероватно су данас на њеном удару земље које су проблем за америчке центре моћи”, те је критика мотивисана геополитички, оценио је Анђелковић.

По речима Анђековића, организација Фридом хаус која је низ земаља оценила као недемократске, “финансирана је од стране Америке, подржавала је Америку у Вијетнамском рату и никад је није осудила због кршење људских права”.

С друге стране, рекао је он, администрација америчког председника Доналда Трампа “није у претерано блиским везама са Фридом хаусом”.

“Ако би уследиле промене не челу Америке и ту дошли Трампови опоненти, та демократско-либерална гарнитура која је некада водила Америку они који мисле у духу Фридом хауса, сигурно би били много моћнији, и Србија би имала и више проблема”, сматра Анђелковић.

Beta

Поделите:

1 коментар

 1. geopolitička organizacija ti je state department ili CIA.
  Freedom House je obična analitička agencija kao Human Rights Watch.
  Oni daju neko mišljenje i po tom mišljenju se državne institucije posle opredeljuju u finansijskoj podršci.
  Čim padneš u njihovim ocenama gubiš Soroševe fondove i stavlja te na nišan CIA i NATO.
  Dakle sve manje novca dobijaš a sve više target metu crtaš na čelo.
  Ili dobiješ žig na ruku da radiš za njih ili dobiješ žig na čelo pa ko šta više voli.
  I ovako i onako oni imaju profit od našeg hibridizma.
  Možemo da obogatimo njihove korporacije ili vojne korporacije kako nam se više svidi jer ceo svet je baziran na tom korporativnom modelu finansijske logike bilo gde da se okrenemo BRICSu ili MMFu

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here