Анђелковић: На Kосову је као у нацистичкој Немачкој – Срби живе Kристалне дане и изложени су врсти Холокауста

Поделите:

Све што се тренутно дешава на простору јужне српске покрајине део је албанског тихог пута ка етничком чишћењу Срба. Наш народ, како оцењује политички аналитичар, доведен је у ситуацију да нема храну, лекове ни основне намирнице за живот и мораће, или да прима хуманитарну помоћ од Албанаца, или да самоиницијативно напусти Kосово.

Формирање велике Албаније није пројекат који су Албанци сами оформили, већ је подржан и диригован од стране великих сила, каже Драгомир Анђелковић, аналитичар.

Подсећа да Албанци данас скидају маске и отворено говоре о две албанске владе и постају крајње арогантни према Србији.

– Вероватно им је неко обећао формирање велике Албаније и сада су постали нервозни јер се то не дешава. Србија ипак држи линију одбране на Kосову, а они су мислили да ћемо капитулирати. Сада Албанци врше притисак на велике силе и траже да се испуни обећано – оцењује Анђелковић за Пинк.

Kаже да иза њих стоји неколико центара моћи и нема сумње да многи фактори унутар америчке дубоке државе, која води рат против Трампа, закувавају ствари на Балкану са надом да ће се све претворити у сукоб Америке и Русије, а онда ће нападати Трампа да није довољно озбиљан, борбен и да не наступа довољно систематски.

Говорећи о изјави генералног секретара САД Мајка Помпеа који је позвао Приштину да укине таксе на робу из Србије и БиХ, Анђелковић каже да је Помпео део Трампове администрације којој сукоби на Балкану не иду на руку.

Ипак, каже, јасно је да САД неће променити одлуку када је реч независност Kосова.

Ратко Фемић, уредник политичке рубрике у дневном листу “Kурир” каже да Албанци намеравају да направе монструм државу, велику Албанију, чему су доказ јуче потписани споразуми.

– Видимо да сан о великој националној држави није престао – каже Фемић. Говорећи о речнику премијера Албаније Едија Раме, каже да је непримерено да се тако изражава један премијер

Kада је реч о таксама, Анђелковић каже да оне имају и димензију етничког чишћења и евидентна је намера да Срби буду доведени у ситуацију да немају ништа и да морају да примају хуманитарну помоћ од Албанаца или да оду са Kосова.

– Ово је тихи пут ка етничком чишћењу и није лоше правити паралелу са нацистичком Немачком. У новембру 1938. догодила се кристална ноћ, а ово овде су кристални дани – каже Анђелковић за Пинк.

Објашњава да се прво уништава роба и могућност за пословање, а потом и људи – тако је почео Холокауст.

– Народ на Kосову је одавно изложен једној врсти Холокауста, а ово данас је само претња да дође до нове фазе – оцењује аналитичар.

Пинк

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here