Anđelković: Na Kosovu je kao u nacističkoj Nemačkoj – Srbi žive Kristalne dane i izloženi su vrsti Holokausta

Podelite:

Sve što se trenutno dešava na prostoru južne srpske pokrajine deo je albanskog tihog puta ka etničkom čišćenju Srba. Naš narod, kako ocenjuje politički analitičar, doveden je u situaciju da nema hranu, lekove ni osnovne namirnice za život i moraće, ili da prima humanitarnu pomoć od Albanaca, ili da samoinicijativno napusti Kosovo.

Formiranje velike Albanije nije projekat koji su Albanci sami oformili, već je podržan i dirigovan od strane velikih sila, kaže Dragomir Anđelković, analitičar.

Podseća da Albanci danas skidaju maske i otvoreno govore o dve albanske vlade i postaju krajnje arogantni prema Srbiji.

– Verovatno im je neko obećao formiranje velike Albanije i sada su postali nervozni jer se to ne dešava. Srbija ipak drži liniju odbrane na Kosovu, a oni su mislili da ćemo kapitulirati. Sada Albanci vrše pritisak na velike sile i traže da se ispuni obećano – ocenjuje Anđelković za Pink.

Kaže da iza njih stoji nekoliko centara moći i nema sumnje da mnogi faktori unutar američke duboke države, koja vodi rat protiv Trampa, zakuvavaju stvari na Balkanu sa nadom da će se sve pretvoriti u sukob Amerike i Rusije, a onda će napadati Trampa da nije dovoljno ozbiljan, borben i da ne nastupa dovoljno sistematski.

Govoreći o izjavi generalnog sekretara SAD Majka Pompea koji je pozvao Prištinu da ukine takse na robu iz Srbije i BiH, Anđelković kaže da je Pompeo deo Trampove administracije kojoj sukobi na Balkanu ne idu na ruku.

Ipak, kaže, jasno je da SAD neće promeniti odluku kada je reč nezavisnost Kosova.

Ratko Femić, urednik političke rubrike u dnevnom listu “Kurir” kaže da Albanci nameravaju da naprave monstrum državu, veliku Albaniju, čemu su dokaz juče potpisani sporazumi.

– Vidimo da san o velikoj nacionalnoj državi nije prestao – kaže Femić. Govoreći o rečniku premijera Albanije Edija Rame, kaže da je neprimereno da se tako izražava jedan premijer

Kada je reč o taksama, Anđelković kaže da one imaju i dimenziju etničkog čišćenja i evidentna je namera da Srbi budu dovedeni u situaciju da nemaju ništa i da moraju da primaju humanitarnu pomoć od Albanaca ili da odu sa Kosova.

– Ovo je tihi put ka etničkom čišćenju i nije loše praviti paralelu sa nacističkom Nemačkom. U novembru 1938. dogodila se kristalna noć, a ovo ovde su kristalni dani – kaže Anđelković za Pink.

Objašnjava da se prvo uništava roba i mogućnost za poslovanje, a potom i ljudi – tako je počeo Holokaust.

– Narod na Kosovu je odavno izložen jednoj vrsti Holokausta, a ovo danas je samo pretnja da dođe do nove faze – ocenjuje analitičar.

Pink

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here