Анђелковић: Припрема за нешто што треба да уследи после избора

Поделите:

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је у изјави за Срну да радикализација протеста “Правда за Давида” ђелује као “припрема за нешто што треба да услиједи после избора”.
Напомињући да је право грађана да се буне, протестују и износе своје ставове, поготово када је у питању тежак случај као што је смрт младића Давида Драгичевића, Анђелковић је указао да је, међутим “једна ствар право грађана, а друга геополитичка злоупотреба”.

“Очито неки фактори из иностранства који желе да уруше Републику Српску, сада препознају њену полицију као последњу снажну институцију, која може и оружаним средствима да од агресије брани Републику Српску”, истакао је Анђелковић.

Он је оцијенио да је циљ да полиција буде урушена поготово у контексту припрема за изазивање разних немира, “јер стари је рецепт западних центара моћи да, када неку власт желе да ослабе или сруше, да одмах после избора тврде да нису били регуларни и да изазову уличне протесте”.

Анђелковић је оцијенио да људи који су незадовољни у Републици Српској, који око случаја “Драгичевић” имају другачије мишљење од званичног, имају право да га износе, али би морали да размисле да ли смију да допусте да буду инструментализовани с циљем рушења сопствене државе.

“Јер ако имају државу, сутра ће се изборити за правду ако мисле да постоји неправда, а ако немају државу биће обични поданици оних који су вековима владали Србима с намером да нас униште”, упозорио је Анђелковић.

срна

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here