Aнђелковић: Западу се дешава оно што се десило Србима у Српској и на Космету

Поделите:

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је поводом терористичког напада у Бечу да су одређени центри моћи на Западу кокетирали са исламским радикализмом док су се Срби у Републици Српској и на Космету борили против њега и да се то њихово средство у геополитичким играма отргло контроли и постало монструм који најозбиљније угрожава Запад.

Прва нација – западна која је била озбиљно угрожена од исламског фанатизма био је српски народ и у Републици Српској и на Косову и Метохији. Ми смо водили борбу и показало се до данашњег дана не само за свој опстанак него за одбрану европске цивилизације и модерних демократских вриједности – рекао је Анђелковић за Срну.

Навео је да то није рат између хришћанства и ислама већ “рат између оних који су за толеранцију и за права свих да буду шта год хоће и оних који намећу нови тоталитаризам – исламистички тоталитаризам” и нагласио, да сада свима постаје јасно колика је опасност од тога.

“Ово што смо имали у Бечу није више обичан терористички напад. Ово је била класична копнена акција, једна врста агресије исламистичких снага, екстремистичких на Аустрију”, рекао је Анђелковић.

Упозорио је да се оно што се десило у Бечу може десити у сваком граду Европе.

– То би требало европски центри моћи коначно да наведу да се озбиљније баве борбом против тог зла, али да мало из другог угла сагладају прошлост која се дешавала код нас јер оно што се дешавало нама заправо је оно што се њима сада дешава – нагласио је Анђелковић.

Сматра да је простор Српске и Србије такође у опасности, јер “стара мржња нема заборава и исламски радикализам увек може да експлодира”.

– Али мислим да Србија, а још више Република Српска, врло будно прати ова дешавања и сада се показује колико је рационалан приступ /српског члана Предсједништва БиХ / Милорада Додика био јачању и Републике Српске и њених безбједносних структура, али и подизање пажње јавности на опасност која се примиче – рекао је Анђелковић.

Он је навео да су Додика због таквог приступа многи нападали тврдећи да “прича празне приче”, а да се сада види да је то витални интерес Републике Српске и да се само тако она може заштитити.

Анђелковић је као посебан проблем за Српску и Србију истакао присуство миграната чије понашање постаје све агресивније, криминалније и бахатије.

– Не треба заборавити, да постоји нешто горе. Међу њима постоји одређени проценат убачених припадника терористичких организација који само чекају моменат када ће се активирати и у том погледу много је важно да Српска и Србија заузму чврст став, јер слободно кретање миграната значи генерисање опасности да се у сваком од наших градова деси озбиљан терористички напад – закључио је Анђелковић.

У синоћњем нападу исламског фанатика у Бечу погинуло је четворо цивила, два мушкарца и двије жене, а рањено је још 17 људи, од којих је седморо у животној опасности.

Припадници снага реда убили су једног нападача, а полиција је навела да је он био симпатизер екстремистичке групе “Исламска држава”.

Уредник недјељника “Фалтер” Флоријан Кленк рекао је да је нападач Куртин С. рођен у Бечу и да има “албанске коријене”, а да су му родитељи из Сјеверне Македоније преноси Срна.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here