Анђео којем је НАТО откинуо крила: Милица Ракић би данас напунила 23 године (ВИДЕО)

Поделите:

Дјевојчица која је 17. априла 1999. године погинула на ноши у свом дому у Батајници симбол је страдања дјеце у СР Југославији током НАТО агресије

Милица Ракић је рођена у зору 9. јануара 1996. године, и данас би прослављала свој 23. рођендан, али је нажалост трагично је страдала од НАТО зликоваца и агресије, када су бомбардовали Савезну Републику Југославију 1999. године.

Дјевојчица која је 17. априла 1999. године погинула на ноши у свом дому у Батајници симбол је страдања деце у СР Југославији током НАТО агресије. Несрећну девојчицу је мајка спремала за спавање, али уместо одласка у кревет, отишла је заувијек…

Око 21 сат, тог кобног 17. априла сирене су означиле ваздушну опасност. „Милосрдни анђео“ је кренуо у још једну своју геноцидну мисију. Само 45 минута након тога ракета погађа кућу породице Ракић у Батајници и погађа трогодишњу Милицу.

Споменик дјевојчици Милици Ракић страдалој у НАТО бомбардовању 1999. године налази се у Ташмајданском парку у Београду.

Биста Милици Ракић постављена је трећи пут на споменик дјеци жртвама настрадалим у НАТО бомбардовању, јер је два пута била мета вандала.

Српска Павославна Црква је покренула иницијативу да се Милица Ракић канонизује, што значи да ће бити проглашена за свеца. У манастиру Тврдош, који се налази на самом југу Републике Српске, код Требиња, направљена је фреска са ликом Милице Ракић, а праве се и иконе. На фресци пише: “Св.н.муч. од НАТО. Милица дете“.

 

На фресци пише: ''Св.н.муч. од НАТО. Милица дете''.

На фресци пише: „Св.н.муч. од НАТО. Милица дете“.О малој Милици Ракић спјеване су најљепше и најдириљивије пјесме.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here