Андреј Шепетковски: Зашто браним Косово?

Поделите:

Зато што желим да једног дана пред свете мученике српске земље изађем непостиђен. Да га они нису бранили, мене не би било.

Зато што желим да и у сећања деце своје деце изађем без стида.

Зато што не може бити бољег живота ако продамо душу.

Зато што ме историја и живот уче да је моћ у правди, а не у топузу!

Зато што Истина увек тријумфује, али се Ње треба удостојити. Зато што желим да будем човек, а не миш.

Зато што желим да будем цео човек, а не само систем органа за варење.

Зато што сам на испиту на коме се опредељује за вечност или за варљиву и краткотрајну и надасве сумњиву насладу и визну олакшицу.

Зато што желим да путујем много даље од Брисела и Лондона. И у лепше и просвећеније крајеве.

Зато што сам крив за све. Нико други није крив, ни за периоде безбожништва ни свакојаког безумља. Одавно сам допустио да нас черупају, заслепљен лажним идеологијама, немудар и млаке вере. Ово су последице. Одрекнем ли се још једном светиње, аминоваћу не само туђа безакоња, већ и своја, што је много горе. Косово је шанса да поправим и себе и свет.

Зато што знам да ће се прогнани тамо вратити, макар за 1000 година. Али време повратка је одређено мером наше вере, милосрђа, човекољубља, храбрости, праштања, истрајности… и мудрости!

Тим врлинама се Косово најбоље брани.

Андреј Шепетковски, глумац

Срби на окуп

Поделите:

1 коментар

  1. Naizgled “patriotski” članak, ali samo na izgled, u stvari je demagogija! Pre svega:
    Moć nije u pravdi nego u znanju, pameti! (bi trebalo biti!) Za sada, “pravda je u topuzu” (jer iza svakog zakona mora postojati sila – “topuz” da sprovodi zakone, pa tako i zakone “pravde”! Apsolutno je deplasirana nada, “da će prognani tamo da se, vrate (pa makar) za 1000 godina”, to je defetizam! Srbija ima konstantno (bi se reklo) idiote u vrhu vlasti, odnosno “izvršnu vlast”, takav je bi kralj Aleksandar Karađorđević pa takav “kontinuitet” za vreme Broza da bi se nastavilo i sa Miloševićem i njegovom Mirom, a za tim kao totalni absurd, groteska i kruna svih glupaka i idiota dolazi Toma Nikolić i njegova Dragica i sin Radomir, (kao da je Srbija zemlja majmuna!) Svi su ovi pobrojani (počev od tog idiotskog kralja Aleksandra Karađorđevića) nezajažljivi lopovi i idioti svoje vrste (kada je u pitanju narod), ali rangirati ih po svojim izrazitim (lopovskim) karakteristikama je stvar individue i njenog “afiniteta” koja pravi takvu komparaciju! Treba isto napomenuti da su svi tii “vođe srbskog naroda” “etablirani” od SANU i SPC! Što znači da i ta “elitna (srbska) pamet” je veoma diskutabilna, kao isto i “crkveni oci” po pitanju svake moralnosti!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here