Андрија Мандић: Милов режим суди свим Србима

Поделите:

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић о суђењу за “државни удар”, хајци власти, подршци опозиције: Раскринкаћемо тужиоца Катнића и доказати судску намештаљку

ЦРНОГОРСКИ режим на оптуженичку клупу извео је све Србе, и то је оно што је страшно. Овде се ради о државном терору који ћемо зауставити током монтираног политичког процеса.

Ово, за “Новости”, каже Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије и Демократског фронта, један од 14 оптужених за наводни покушај државног удара 16. октобра прошле године, на дан парламентарних избора у Црној Гори.

* Кажете да црногорски режим води хајку против Демократског фронта, најјачег опозиционог савеза, преко судова и тужилаштва.

– Обрачунавају се с нама и с нашим политичким савезом, како би зауставили промену власти у Црној Гори. Ми немамо никакво поверење у црногорски правосудни систем, а преко директних ТВ преноса из суднице, показаћемо грађанима колико су слабе те институције. Раскринкаћемо специјалног тужиоца Миливоја Катнића и његов тим и доказати да је оптужница била лажна!

* Зашто је ДФ трн у оку властима у Подгорици?

– Зато што Демократски фронт има чврсте и јасне ставове према референдуму о чланству државе у НАТО, војној неутралности Црне Горе, укидању санкција Русији, повлачењу срамне одлуке Владе у Подгорици о признавању квазидржаве Косово, разобличавању многобројних афера и спреге власти и црногорског подземља.

– Хајка се води и према нашим браниоцима у процесу суђења, од којих је један морао чак и да одустане од одбране клијента.

* Како коментаришете још једно одлагање главног претреса у случају оптужби за “државни удар”?

– Мислим да је то почетак наше победе.

* Специјално државно тужилаштво најављује покретање иницијативе за укидање имунитета четворици посланика ДФ због инцидента у холу Скупштине.

– Катнић очигледно губи тло под ногама. Пошто нема доказа за наводни покушај пуча, он сада отвара нове случајеве како би се нанела штета ДФ. Још једна тужна прича тужилаштва.

* Због чега ДФ нема подршку остатка опозиције?

– Режим и преостали део опозиције прижељкују да се, кроз наша хапшења, затварања и суђења, Демократски фронт ослаби. Ако разумем зашто то ради режим, немам оправдање за опозицију. Постоји у Црној Гори тип политичара, такозваних амандманџија из “конструктивне опозиције”, који немају личне храбрости да се супротставе опасном криминализованом режиму.

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА

* Тужилаштво је продужило притвор Михаилу Чађеновићу, вашем возачу.

– Продужавање притвора после шест месеци проведених у спушком затвору је скандалозно. Потпуно невин човек лежи иза решетака зато што су судије Вишег и Апелационог суда на истом задатку. Они верују да ће притисци којима је Чађеновић изложен уродити плодом и да ће успети да га сломе као човека и родољуба и да ће оптужити најближе пријатеље и себе како би исказом помогао Катнићу да одржи лажну оптужницу. У то су се грдно преварили.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here