Анкета Малагурског: Ко је наредио убиство Ђинђића?

Поделите:

Одговори твитераша на питање из анкете “Ко је наредио убиство Ђинђића” коју је покренуо Борис Малагурски на овој друштвеном мрежи показују да већина сматра да су то Сједињене Америчке Државе.

У интервјуу који је дао за студентски часопис Правног факултета Унверзитета у Крагујевцу „Студентски Фронт“, јануара 2017 године, Малагурски је истакао да је Ђинђић  трагична фигура која је покушала да трансформише Србију у земљу са западним стандардом.

 

 – Код сваког убиста је битан мотив, а званични мотив који нам је систем презентовао нема везе с мозгом. Ђинђић је трагична фигура која је покушала да трансформише Србију у земљу са западним стандардом. Да би то учинио, слушао је савете са запада, постављао њихове људе на челне позиције, спроводио је њихове реформе. Међутим, бојим се да је касно схватио једну важну чињеницу. Запад жели да чинимо све супротно од онога што је запад чинио док се богатио. Да ли су они отварали своје границе за јефтин увоз? Ни случајно. Да ли су дозвољавали стране инвестиције? Жестоко су их ограничавали. Да ли су продавали фабрике и предузећа? Не, улагали су у њих. Кад је Ђинђић покушао да преокрене економску политику, а уз то и да што пре реши косовско питање, наишао је на прекор запада. Да није убијен, можда би завршио као Милошевић.

 

 – Ниједна страна сила нам не може ништа кад је већина сложна, а ако желимо бољу државу, морамо да престанемо да чекамо да нам ствари падају са неба или да критикујемо све живо у недоглед и да почнемо озбиљно да радимо на томе. Лако је кукати како ништа не ваља и никад неће бити боље, то може свака будала. Кад почнемо да решавамо све оно око себе што можемо одмах да решимо, биће нам сваког дана све боље и боље. – рекао је Малагурски.

Поделите:

4 Коментари

  1. “…биће нам сваког дана све боље и боље. – рекао је Малагурски.”_!

    Грешка у корацима:
    ДА БИ НАМ БИЛО БОЉЕ, ПРЕ ТОГА, ПРВО, ТРЕБА ДА НАМ БУДЕ – ДОБРО!

    Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here