Антић: Милов режим је метастазирани изданак комунистичког тоталитаризма

Поделите:

У земљи која је створена на традицијама Секуле Дрљевића и касније комунистичког терора све је природно

Црна Гора је земља која има режим. Тај режим је такав и толики да је одавно надвисио државу и претегнуо је тежином. Готово да нема политике и одлуке режима, а да не показује ту страшну чињеницу.

Држава постоји формално, установе су само кулисе. Паметно и поштено је затучено, утучено или се разбјежало. Оставши сам, као и сваки паразит, и црногорски режим почео је да трули и пропада. Тако он болује, трује сам себе и у недостатку жртве покушава да се аутоханибализује (поједе сам себе). Доказ тог бизарног, страшног лудила могуће је сваки дан пронаћи у новинама и емисијама које извјештавају о политици у напаћаној земљи.

Прије неколио дана црногорске власти су забраниле недавно регистровани Равногорски покрет. Узрок, образложење и начин забране били би комични да не говоре о томе у каквој држави данас живи просјечан, поштени, радни и добронамјерни грађанин Црне Горе.

Равногорски покрет је раније регистрован, али премијер Марковић се правда да то није „грешка“ државе, пошто МУП није обавијештен. Нисам ни покушавао да се информишем, али ако је нека организација регистрована, а да МУП није обавијештен, онда биће то и није прописано законом. Али у османско-бољшевичким умовима првих људи Црне Горе изгледа ништа нема ни валидност, ни важење, ни смисао уколико га није одобрила највећа и једина могућа власт полицијска која, биће, потиче од самог оснивача црногорске неправославне цркве, Јуди равног предсједника.

МУП, наравно, нема времена да се бави ни фашистичким, ни превратничким, па ни терористичким организацијама. Регистровање Равногорског покрета доставила им је Грађанска алијанса. У саопштењу ове организације која се није сјетила права грађана када су Тузи клицале „Великој Албанији (оној истој која је постојала само у фашизму), нити јој је пало на ум да спријечи рехабилитацију усташе и фашисте Секуле Дрљевића или се можда пожали због монтираног процеса црногорских шовиниста на коме су осуђени невини грађани Србије и предводници демократске опозиције у Црној Гори наводи се да власт у Црној Гори није ни „аболирала ни лустрирала“ Равногорски покрет.

Мислим да ријеч „аболирати“ учени аутор вјероватно добро разумије дакле, хоће да каже да власт није својим моћима, мимо суда, ослободила Равногорски покрет од неке пресуђене кривице. „Лустрирати“, једна онако ако не лијепа, а оно свакако згодна ријеч значи „прочистити, „одстранити“. Заједно ове двије ријечи не значе оно што мисле „филозофи из поменуте организације. Грађанска алијанса би требало да се залаже за демократију, тада се према властима не би одређивала тако што их прво подсјети да нису уз помоћ два сасвим недемократска института (аболицијом се кривице ослобађа неко ко је крив пред судом и законом. Лустрација се употребљава као бескрвни наставак револуција, па припадници ранијег режима, којима понекад није могуће доказати неку кривицу бивају уклоњени с положаја у установама, с радних мјеста и из јавности једним једнократним и ванредним чином).

Неименовани представник МУП-а Црне Горе тврди да Равногорски покрет заговара идеологију која угрожава независност, мир, уставни поредак, јавни морал… Занимљиво и требало је да им то јави Грађанска алијанса? То нису примијетиле надлежне установе приликом регистрације?! Има ли у програму и статуту Равногорског покрета било чега спорног? У Грађанској алијанси организацију носиоца традиције Југословенске војске у отаџбини коју САД, Британија и Француска и данас сматрају антифашистичким и ослободилачким покретом називају фашистичким. Наравно, у земљи која је створена на традицијама Секуле Дрљевића и касније комунистичког терора, то је и природно.

Пошто у програму или статуту нема ништа од угрожавања свих МУП-у Црне Горе тако важних вриједности, хадје да питам да ли су се тако борили против заговорника „Природне Албаније“, „државе Санџак или хрватске агентуре у Боки? Уосталом, каква може бити идеологија антифашистичог покрета који је посвећен догађајима од прије скоро осамдесет година? Ако је то проблем, да ли су се МУП и Грађанска алијанса икада одредили према онима који су хиљаде грађана Црне Горе, усред рата, у идеолошком лудилу, убијали и сахрањивали на „пасјим гробљима“? Има ли икаквог односа макар према жртвама људи који су се до прије неку деценију хвалили како су командовали логорима или какви су били њихови педофилски афинитети, или према резолуцији савеза Европе из 2006. којом су осуђени тоталитарни комунистички режими? Црногорски режим је метастазирани изданак овог тоталитаризма. То треба имати на уму.

Чедомир Антић

Извор: Дан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here