Антонијевић нови извршни директор Сорошеве Фондације за отворено друштво Србија

Поделите:

За новог извршног директора Фондације за отворено друштво Србија изабран је Милан Антонијевић, саопштено је данас.

Антонијевић ће на дужност ступити 1. децембра 2018.

Антонијевић је изразио задовољство што ће бити део Фондације за отворено друштво Србија у овом, како је рекао, за Србију и Европу, значајном времену

“Веома ми је драго што ћу наставити досадашњи важан рад Фондације на придруживању Србије Европској унији, изналажењу нових начина за оснаживање наше демократије и грађењу нових партнерстава унутар цивилног друштва, како у Србији тако и у региону”, навео је Антонијевић, а пренела Фондација за отворено друштво Србија.

Милан Антонијевић је по обрзаовању правник. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду.

Kао чивнинг стипендиста Владе Велике Британије похађао је програм Мировне студије на Универзитету у Бредфорду, Велика Британија, а по стицању дипломе правника своју каријеру започео пружајући бесплатну правну помоћ жртвама кршења људских права, заступајући их пред домаћим и међународним судовима и телима – Уставним судом Србије, Европским судом за људска права и разним телима Уједињених нација.

Аутор је и уредник више од 80 публикација и стручних радова о људским и мањинским правима.

Антонијевић има двадесетогодишње искуство у невладином сектору, сарађујући на бројним пројектима са партнерима из цивилног друштва и политичким и друштвеним актерима у Србији, као и са Уједињеним нацијама, Саветом Европе, Европском унијом, УСАИД, Светском банком, Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и другима.

Између осталог је и члан Савета за праћење примена препорука Механизма Уједињених нација за људска права.

Своју досадашњу каријеру посветио је заштити људских и мањинских права, успостављању владавине права и развоју Европских интеграција.

Директор је Kомитета правника за људска права (YУЦОМ), организације која се од свог оснивања 1997. године залаже за успостављање владавине права и заштиту људских и мањинских права.

Фондација за отворено друштво Србија је део глобалне Мреже Фондација за отворено друштво чији је оснивач филантроп Џорџ Сорос и које су усмерене на изградњу отвореног и демократског друштва.

Основана 1991. године, Фондација за отворено друштво Србија сарађује са организацијама цивилног друштва, јавним институцијама, стручним удружењима и другим актерима, радећи у јавном интересу на изградњи демократског и инклузивног друштва.

Бави се бројним питањима укључујући Европске интеграције, реформу правосуђа, мањинска права, интеркултурно образовање, активизам грађана и др. Фондација за отворено друштво Србија сарађује са Фондацијама за отворено друштво на Западном Балкану на темама од заједничког значаја као што су миграције, борба против корупције и Европске интеграције.

Бета

Поделите:

2 Коментари

  1. Стварно велика вест! Па као да и до сада већ није био Сорошев извршилац! Шта је YUCOM него једна од Сорошевих филијала или експозитура.
    Види се по биографији, на време је и редно пелцован да постане један од …боље да заћутим!!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here