АП: Осмогодишњаке уче да “убијају Русе”

Поделите:

У летњем кампу једне од радикалних националистичких група у Украјини, деца, од којих нека имају осам година, уче да користе аутоматске пушке и да убијају Русе.

То је објавила агенција АП.

Америчка агенција наводи да су њихови новинари посетили тај камп који је “скривен у шуми” у западном делу Украјине.

Kамп, како наводи АП, има два циља – да се деца обуче да одбране своју земљу од Руса и њихових симпатизера и да шире националистичку идеологију.

“Никада не усмеравамо оружје ка људима”, казао је инструктор Јури Чорнота Черкашин полазницима кампа, али додао да међу људе не рачунају “сепаратисте, мале зелене људе, окупаторе из Москве”.

“Тако да можемо и треба да циљамо ка њима”, рекао је.

Черкашин је ветеран који се борио против проруских снага на истоку Украјине, био је рањен у борби и касније је водио Сокил, омладинско крило партије Свобода.

Према његовим речима, важно је уградити националистичку мисао младима, како би могли да се “боре против Русије Владимира Путина и изазова који би могли у потпуности да униште” европску цивилизацију.

Међу тим изазовима су, како је казао, и права припадника ЛГБТ популације, које предавачи виде као знак западњачке декаденције.

“Морате бити свесни свега тога. Свих тих ствари, свих перверзија модерних бољшевика који су дошли на власт у Европи и сада покушавају да све те ЛГБТ ствари попут геј парада укључе у образовни систем”, рекао је Руслан Андрејко, још један од инструктора у кампу.

“Док су неки на предавањима дремали, други су пажљиво пратили. Очигледно су неки били пријемчиви за предавање”, констатује америчка агенција.

Током паузе на тренингу, један тинејџер је свирао националистички марш на својој гитари која је носила налепницу са сликом белих бомби које за циљ имају џамију и уз натпис “Бела Европа је наш циљ”.

Националисти су оптуживани за насиље и расизам, али су имали централну, добровољачку улогу у сукобу на истоку Украјине, пише АП, додајући да су они одржали везе са владом.

Почетком године, украјинско Министарство за омладину и спорт је издвојило око 150.000 долара за финансирање појединих омладинских кампова од више десетина које су подигли националисти, наводи агенција.

 

b92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here