“Аутономашки дођош” Динко Грухоњић ЛОВАЦ НА НОВАЦ!

Страни плаћеник запослен при министарству културе

Поделите:

Динко Грухоњић бивши председник Независног друштва новинара Војводине, запослен је при Министарству културе и информисања као члан комисије за доделу средстава из буџета РС за финансирање електронских медија. Уредник је Војвођанског истраживачко-аналитичког центра који финансира Рокфелер фондација и предавач је на универзитету у Новом Саду.

Сајт Војвођанског истраживачко-аналитичког центра

О врсти новинарства које Динко промовише у Србији излишно је причати. Његови србомрзачки и антидржавни испади у којима Србе означава „генетским шкартом“, којима су „ноге све краће, а погледи све тупљи“, чија деца по Новом Саду бацају петарде и тако се увежбавају и припремају за неке будуће геноцидне активности, док је Србија земља у којој се „жеђ за крвљу просто ваља улицама, само се тражи – жртва”, јер је Србија „хронично оболела од разних облика национализма, ксенофобије и шовинизма”.

Динко је 18 година био председник опскурног друштва војвођанских новинара да би потом штафету предао свом побратиму тузлаку Недиму Сејдиновићу. Као председник комисије за доделу средстава електронским медијима при Министарству културе и информисања, Динко је НДНВ-у , тј себи, доделио прошле године милион динара, али је Тасовац ту одлуку поништио. Одлука тадашњег министра Тасовца да му ускрати ни мање ни више него милионче је ражестила „независног“ „војвођанског“ дођоша Грухоњића те је на скупу „подржи РТВ“ најстрашније извређао запослене у том медију: «Да, другарице и другови, даме и господо: РТВ-ом данас влада људски и професионални шљам, најгори још од деведесетих наовамо!» На чега га је Тасовац подсетио да управо он тј. Динко председава комисијом која на располагању има годишњи буџет од 76 милиона динара.

“Комисија којом је председавао Грухоњић управо је НДНВ доделила милион динара за интернет пројекат ‘Новинари против дискриминације.”– стоји у саопштењу Министарства културе и информисања.

“Кроз разговор сигурно бисмо могли да пронађемо одговор на питање зашто је толики новац додељен пројекту који предвиђа тридесет пет „истраживачких и аналитичких текстова“, пошто не знамо новинара који за текст на интернет порталу добије скоро тридесет хиљада динара“, саопштено је из министарства.

После обрачуна у медијима министра Тасовца и Динка Грухоњића, реаговао је Динков побратим из Тузле Недим Сејдиновић, сматрајући како је непримерено да министар Тасовац обзнањује то да је Динко члан комисије или председавајући исте, која додељује новце за електронске медије.

Динко Грухоњић члан комисије при Министарству културе и информисања

“Динко Грухоњић је у саопштењу Министарства поменут тачно два пута, једном као члан, а други пут као председник Комисије. Изјава Недима Сејдиновића да је “такав чин непримерен, некултуран и да није у складу са законом” је чудна. Имена свих чланова комисија се налазе на сајту министарства и не видимо шта је лоше у транспарентности које се држимо током читавог нашег мандата.”- саопштило је Министарство.

Динкова опсесија РТВ-ом је почела оног момента када је његов уплив на ту телевизију изгубио на значају после промене власти у Војводини. То је уједно значило и губитак средстава која је остваривао захваљујући својим људима које је током претходне власти нагурао у тај медиј.

Поделите:

16 Коментари

 1. Замислите ситуацију да средином 90-их у Сарајево долазе неки Срби новинари Марко и Стојан и да организују Независно Друштво Новинара Босне а потом да босанске муслимане називају генетским шкартом, крволочним зверима, Сарајево Мордором и слично.

  Незамислимо јел да?

  А што је код нас у Србији то допостиво?
  Да ли смо ми дебили да нам два муслимана из Босне кроје медијску слику, да обучавају новинаре по Новом Саду и индоктринишу их антисрпским наративом?!!

  • E zato treba Vojvodina da se oslobodi neokolonijalnog statusa, silom nametnutog od Srbskog režima.
   Tek sada razumem montenigerse kada kažu “sa Beogradom je najbolje preko rominga”.

 2. Pa (za takve stvari) kad nema ko da im jebe oca i mater i da im saopšti da mož’ da se desi “da ima da ih nema” onda su (možda) u pravu što tako govore i rade isto tako!

 3. СРБИЈА ЈЕ ЈЕДИНИ РАЈ ЗА БИТАНГЕ СВИХ ВРСТА! То што у Србији добије шансу свака битанга и антисрбин по свом деловању, то не може нигде више у било којој држави света. Србија је много тешка земља за живот за нормалне Србе, а невиђено је ухлебље за битанге сваке врсте. Али, нније ту превише крива битанга, него принципи власта и владавине у Србији у којој је створен рај за такве битанге.

 4. Северна српска покрајина никад несме да добије неку аутономију типа 1974,ништа.И ово што има треба укинути.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here